News

Accident aviatic în Grecia. Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în Zakynthos

Un avion implicat în operațiunile de stingere a incendiilor din Grecia s-a prăbușit pe insula Zakynthos.
08.08.2021 | 22:37
Accident aviatic in Grecia Un avion de stingere a incendiilor sa prabusit in Zakynthos
ADVERTISEMENT

Duminică, 8 august, un accident aviatic a avut loc în Zakynthos. Insula se află în Marea Ionică și este una dintre cele mai populare destinații pentru români.

Avionul s-a prăbușit în timp ce participa la efortul de stingere a incendiilor de vegetație de pe insulă, potrivit publicației Greek Reporter și agenției France Presse.

ADVERTISEMENT

În momentul accidentului, aeronava intervenea în zona Macherado din Zakynthos, unde fusese semnalat un incendiu de pădure, conform Biziday.

Accident aviatic în Grecia. Pilotul avionului a supraviețuit

Avionul a luat foc și a fost distrus în momentul impactului. Pompierii aflați deja la fața locului au stins însă incendiul.

ADVERTISEMENT

Potrivit Forțele Aeriene Elene, pilotul a supravieșuit. Acesta se află în stare bună și a fost preluat de un elicopter militar.

Aparatul de zbor care s-a prăbușit este un avion de tip Pezetel. Cauza prăbușirii nu a fost încă stabilită.

ADVERTISEMENT

S-a prăbușit un avion de stingere a incendiilor din Grecia

În momentul incidentului, avionul se afla într-o misiune de stingere a unui mic focar izbucnit pe insula Zakynthos.

Grecia este lovită din plin de incendiile de vegetație. Zonele cele mai afectate sunt nordul Atenei, insula Evia și Peloponez.

ADVERTISEMENT

Mii de pompieri greci sunt ajutați de pompieri voluntari din România, Ucraina, Israel, Elveția și SUA. Aceștia lucrează la unison pentru a stinge flăcările violente care au provocat deja daune uriașe.

Potrivit Sistemului european privind incendiile forestiere (EFFIS), suprafața afectată de flăcări depășește 55 de mii de hectare. Duminică după-amiază, autoritățile anunțaseră că sunt încă 50 de focare active. Vezi AICI cine sunt pompierii români care se luptă cu incendiile din Grecia.

Grecia se confruntă de 12 zile cu o serie de incendii de vegetație. Cele mai afectate regiuni sunt cele de la nord de Atena și insula Evia. Pompierii români voluntari au intervenit astăzi în Evia. În această insulă, populația a fost evacuată, flăcările distrugând totul în calea lor.

ADVERTISEMENT
Tags: