News

Accident cu 10 răniți, dintre care 7 copii, în Botoșani. Impact violent între două autoturisme

Un grav accident rutier soldat cu 10 persoane rănite, printre care 7 copii, a avut loc miercuri după-amiază în localitatea Loturi Enescu, județul Botoșani.
01.06.2022 | 19:08
Accident cu 10 raniti dintre care 7 copii in Botosani Impact violent intre doua autoturisme
Grav accident produs în județul Botoșani. 10 persoane rănite, dintre care 7 copii. Sursa foto: colaj Fanatik / romania24.ro
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani anunță că în evenimentul rutier din nord-estul țării au fost implicate două autoturisme.

Grav accident produs în județul Botoșani. 10 persoane rănite, dintre care 7 copii

Imediat după ce autoritățile au fost alarmate de evenimentul rutier grav din zona Moldovei, la fața locului au ajuns rapid două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, dar și patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

ADVERTISEMENT

În momentul sosirii forțelor de intervenție, șoferul uneia dintre mașini era încarcerat, iar celelalte victime erau ieșite din autoturisme. Cu excepția bărbatului, toate celelalte persoane erau conștiente.

Persoana încarcerată a fost extrasă în siguranță și preluată ulterior de un echipaj de prim ajutor.

ADVERTISEMENT

Celelalte persoane rănite au fost evaluate la fața locului. Medicii de pe ambulanțe au decis ca acestea să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit presei locale, copiii răniți în accident au vârste cuprinse între 5 și 14 ani și se aflau în aceeași mașină cu părinții lor.

ADVERTISEMENT

”La sosirea forţelor de intervenţie, şoferul uneia dintre maşini era încarcerat, iar celelalte victime erau ieşite din autoturisme. Toate persoanele erau conştiente. Pompierii au extras victima, care a fost preluată de un echipaj de prim ajutor.

Şi celelalte persoane au fost evaluate la faţa locului. Echipajele medicale au decis ca acestea să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis ISU Botoşani.

ADVERTISEMENT

Cauza evenimentului rutier din Botoșani va fi stabilită de către polițiști. În ceea ce privește starea victimelor, urmează ca medicii să se pronunțe, conform România24.

Debut de iunie cu multe accidente în țară

Miercuri, 1 iunie, la nivel național au avut loc mai multe evenimente rutiere. Potrivit ISU Hunedoara, un accident a avut loc pe DN7, în localitatea Simeria, cu două autoturisme implicate.

La locul evenimentului s-au mobilizat pompierii militari deveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dotată cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD.

În urma accidentului, nicio persoană nu a rămas încarcerată, însă unul dintre ocupanți, în vârstă de 26 de ani, a fost rănit, fiind transportat la spital.

Un motociclist a ajuns la spital, tot miercuri, după un accident în Filiaşi, Dolj. Acesta a intrat în coliziune cu portiera unui autoturism.

Din impact, motocicleta sa a fost proiectată într-un TIR, condus în aceeași direcţie, pe banda 2 de mers.

În urma evenimentului rutier, motociclistul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient şi cooperant, anunță centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT
Tags: