News

Accident cumplit în Pașcani. Un autoturism s-a făcut praf după ce s-a izbit de un TIR, două persoane au murit

Un autoturism s-a izbit de un TIR în Pașcani, undeva în localitatea Gâștești. Două persoane și-au pierdut astfel viața, în ciuda eforturilor salvatorilor.
25.03.2024 | 18:57
Accident cumplit in Pascani Un autoturism sa facut praf dupa ce sa izbit de un TIR doua persoane au murit
Accident cumplit în Pașcani. Un autoturism s-a făcut praf după ce s-a izbit de un TIR, două persoane au murit. Foto: BZI
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs în jurul orei 14:00, moment în care polițiștii au fost chemați printr-un apel la 112 la fața locului, undeva pe DN 28A, pe sensul de mers dinspre Moțca către Pașcani. Victimele sunt șoferul și pasagera din autoturismul mic, cel care s-a izbit cu mare viteză de un TIR.

Un autoturism s-a făcut praf după ce s-a izbit de un TIR, două persoane au murit în Pașcani

Polițiștii încearcă acum să afle ce a provocat accidentul, însă conducătorul TIR-ului a fost testat alcoolscopic și rezultatul a fost negativ, conform BZI. ”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

”La data de 25 martie 2024, în jurul orei 14:00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier ce a avut loc pe DN 28 A, dinspre Moțca către Pașcani. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că între un autoturism și un TIR a avut loc o coliziune.

În urma impactului, o persoană a decedat (șoferul autoturismului), iar alta (pasager din auto) a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul tirului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Accident mortal pe un drum din Botoșani, cu un mort și un rănit

În același timp, în țara unde 4 oameni mor la fiecare 24 de ore în accidente de mașină, un tânăr de 48 de ani a murit în timp ce se afla la volan, în timp ce pasagerul din dreapta sa e în stare gravă la spital. Tragedia s-a produs pe DN 296, care leagă localitatea Roman de municipiul Botoșani.

Salvatorii încearcă să afle de ce autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 48 de ani a ieșit de pe drum și a intrat din plin într-un copac. Conform primelor cercetări, nimeni altcineva nu mai se afla pe drum, iar în interiorul mașinii se afla șoferul de 48 de ani și un alt pasager, în vârstă de 42 de ani.

ADVERTISEMENT

Victimele au rămas încarcerate, astfel că pompierii au sosit la fața locului și s-au luptat zeci de minute cu fiarele pentru a-i scoate pe oameni de acolo. Din păcate pentru șofer a fost prea târziu, lucru confirmat de Ramona Guralic, medic coordonator UPU-SMURD Botoșani.

”Echipajul de terapie intensivă a fost solicitat pentru două victime cu politraumatisme secundar unui accident rutier, una în vârstă de 48 de ani, cealaltă în vârstă de 42 de ani. O victimă a fost găsită în stop cardiorespirator și se practică manevre de resuscitare, iar cealaltă a fost dirijată către serviciul de urgență, urmează să fie investigat.

ADVERTISEMENT

Prezintă un traumatism de șold, contuzie toraco-abdominală, traumatism cranio-cerebral minor, este conștient, stabil din punct de vedere hemodinamic”, a declarat medicul Ramona Gurali conform Monitorul de Botoșani. Anchetatorii vor încerca să afle ce a provocat accidentul, după o anchetă amănunțită.

ADVERTISEMENT