News

Accident de muncă mortal în Vaslui: bărbat de 47 de ani, strivit de un copac

Un accident de muncă încheiat în mod tragic a avut loc în Vaslui, acolo unde un bărbat de 47 de ani a fost strivit de un copac.
01.04.2024 | 18:12
Accident de munca mortal in Vaslui barbat de 47 de ani strivit de un copac
Tragedie într-o pădure din Vaslui: un bărbat de 47 de ani a fost strivit de un copac. Sursa foto: vremeanoua.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un accident de muncă încheiat tragic a avut loc într-o pădure din județul Vaslui, acolo unde un bărbat de 47 de ani și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un copac.

Tragedie într-o pădure din Vaslui: un bărbat de 47 de ani a fost strivit de un copac

Zi de luni, 1 aprilie, cu accidente de muncă mortale în zona Moldovei. În prima parte a zilei, un bărbat de 42 de ani din județul Iași a murit îngropat de viu. Un mal de pământ s-a prăbușit peste el în timp ce lucra la sistemul de canalizare din localitatea Cotnari.

ADVERTISEMENT

La câteva ore distanță, în Vaslui, avea loc un alt accident de muncă încheiat cu moartea unei persoane. La orele după-amiezii, un incident extrem de grav a avut loc în zona Poiana Căprioarei, într-un canton silvic.

Aici, un bărbat în vârstă de 45 ani a murit după ce a fost pur și simplu strivit de un copac. Din datele presei locale, victima este din comuna Chițoc. Bărbatul lucra ca zilier la un pădurar.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de Ambulanță și unul de Poliție. Oamenii legii anchetează împrejurările care au condus la această tragedie. Pentru că este un accident de muncă, au venit în zonă și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

”La data de 1 aprilie 2024 ora 14.07, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Chițoc, județul Vaslui, a fost lovit de un copac, într-o pădure din Chițoc.

ADVERTISEMENT

Echipajul de ambulanță deplasat la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, în vederea efectuării necropsiei” a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, conform Vremea Nouă.

După această tragedie, poliția a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat și dispunerea măsurilor legale.

ADVERTISEMENT

Tragedie similară petrecută în Vaslui, în toamna lui 2023

Tot în Vaslui, chiar în apropierea localității Chițoc, un alt incident tragic a avut loc în septembrie 2023. Un tânăr de 32 de ani și-a găsit sfârșitul într-o pădure, după ce un copac a căzut peste el.

Victima încerca să taie un copac folosind o drujbă când s-a întâmplat totul. Rănile găsite pe trupul său au indicat faptul că un copac s-a prăbușit peste el în timpul operațiunii de tăiere.

ADVERTISEMENT