News

Accident deosebit de grav în Bistrița. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

O femeie a fost resuscitată și preluată cu elicopterul, duminică, după ciocnirea violentă a două autoturisme în Bistrița Năsăud
15.01.2023 | 22:08
Accident deosebit de grav in Bistrita A fost nevoie de interventia elicopterului SMURD
Accident deosebit de grav în județul Bistrița Năsăud. Sursa foto: ISU Bistrița Năsăud
ADVERTISEMENT

Un accident rutier deosebit de grav s-a produs duminică, în apropierea localității Anieș, din județul Bistrița Năsăud, acolo unde o femeie a rămas încarcerată după ciocnirea a două autoturisme iar alți trei tineri au ajuns la spital cu multiple traumatisme

Accident deosebit de grav în Bistrița

Un accident deosebit de grav a avut loc pe DN 17D în localitatea Anieș, comuna Maieru, la ieșirea spre Rodna, acolo unde două autoturisme s-au ciocnit violent. O femeie în vârstă de 49 de ani a rămas încarcerată în urma coliziunii celor două mașini.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit un echipaj de pompieri, un echipaj de prim ajutor SMURD, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și polițiștii din Sângeorz-Băi, iar ulterior a fost solicitat și elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Târgu Mureș.

Echipele de salvare au reușit să extragă femeia din autoturismul contorsionat. Femeia era inconștientă și a intrat în stop cardio-respirator, iar echipele medicale au început manevrele de resuscitare la fața locului. Femeia a ieșit din stopul cardio-respirator, a fost stabilizată și transportată cu elicopterul la o unitate sanitară din Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

În accident au mai fost implicați trei tineri în vârstă de 17, 18 respectiv 21 de ani, aceștia suferind multiple traumatisme, însă fără ca viața să le fie pusă în pericol. Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, ei au fost transportați la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare.

„Din primele date, un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, din Ilva Mică, a fost lovit de un alt autoturism condus de un tânăr de 21 de ani. În urma evenimentului rutier, cei doi șoferi, cât și alți doi pasageri din autoturismul condus de tânărul de 21 de ani, au fost răniți, fiind ulterior transportați la spital.

ADVERTISEMENT

Șoferul de 21 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cazul femeii, testarea nu a putut fi realizată, urmând să-i fie recoltate mostre biologice de sânge la spital. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, urmând să fie stabilite cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier”, se arată într-un comunicat transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Alt accident serios tot în județul Bistrița Năsăud

Tot duminică și tot în județul Bistrița Năsăud, în localitatea Dealul Ştefăniţei, a avut loc un alt accident rutier în care au fost implicați cinci tineri.

ADVERTISEMENT

Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina în care se aflau cinci tineri s-a izbit de un cap de pod.

Doi dintre bărbații aflați în autoturism au scăpat nevătămaţi, însă ceilalţi trei, care au vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, au suferit multiple traumatisme şi au fost transportați la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii amănunţite.

Trei echipaje de salvare, un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi echipajul de terapie intensivă mobilă, au intervenit la locul accidentului.

ADVERTISEMENT