News

Accident extrem de grav, cu 11 victime. Impact violent între un microbuz și o mașină. A fost activat planul roșu

10.06.2020 | 08:26
Accident extrem de grav cu 11 victime Impact violent intre un microbuz si o masina A fost activat planul rosu
ADVERTISEMENT

Accident rutier extrem de grav, cu 11 persoane implicate, produs în județul Vâlcea. Un impact violent s-a produs între un microbuz și o mașină, iar autoritățile au fost nevoite să activez planul roșu de intervenție.

Accident extrem de grav, cu 11 victime. Impact violent între un microbuz și o mașină. A fost activat planul roșu

Un accident rutier grav a avut loc miercuri dimineaţa pe DN 67, pe raza localităţii Buneşti, între un autoturism şi un microbuz de transport persoane, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, coliziunea dintre cele două autovehicule s-a produs în jurul orei 6.00 dimineața.

Impactul a fost atât de puternic încât microbuzul s-a răsturnat. Potrivit ISU, în autoturism era doar șoferul, iar în microbuz 14 persoane. Din primele evaluari, toate victimele sunt conștiente și nu sunt în stare gravă. Șapte dintre ele au fost transportate la spital.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după evenimentul rutier, la fata locului au ajuns o mașina de pompieri, 6 ambulanțe SMURD și 7 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță.

“Şapte victime au fost preluate de SAJ şi una de SMURD Vâlcea. În autoturism a fost o victimă, iar în microbuz zece. Aparent nicio persoană nu este în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Având în vedere numărul mare de victime a fost declanşat Planul roşu de intervenţie de la ora 6,02 până la 6,56, când a încetat. Persoana care a fost încarcerată este o femeie, în vârstă de 52 de ani”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea, conform Agerpres.

Poliție: ”Conducătorul autoturismului a intrat pe contrasens”

Din primele cercetări ale poliției, accidentul din localitatea Buneşti a avut loc după ce conducătorul unui autoturism ce se deplasa pe sensul de mers Vâlcea – Gorj a pătruns pe sensul de mers opus, intrând în impact cu un microbuz în care se aflau 14 persoane.

ADVERTISEMENT

“În urma evenimentului rutier, şapte persoane din microbuz au fost transportate la o unitate spitalicească, cei doi şoferi au scăpat nevătămaţi. Toate persoanele transportate la spital au fost conştiente. Se circulă alternativ pe sensul de mers Vâlcea – Gorj”, a anunţat IPJ Vâlcea

ADVERTISEMENT