Sport

Bărbat arestat după moartea hocheistului Adam Johnson în timpul unui meci

Hocheistul Adam Johnson a suferit un accident fatal în timpul meciului după ce a fost tăiat cu patina de un adversar. Acesta din urmă a fost arestat de poliție.
14.11.2023 | 18:39
Barbat arestat dupa moartea hocheistului Adam Johnson in timpul unui meci
Hocheistul Adam Johnson a suferit un accident fatal în timpul meciului după ce a fost tăiat cu patina de un adversar. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT
14-11-2023
16:48

Agresorul lui Adam Johnson a fost reținut

Adversarul care i-a provocat decesul hocheistului Adam Johnson a fost reținut de poliția din Marea Britanie sub acuzația de ucidere din culpă.

”Investigația noastră a fost lansată imediat după această tragedie și de atunci am efectuat anchete ample pentru a pune cap la cap evenimentele care au dus la pierderea lui Adam în aceste circumstanțe fără precedent.

Am vorbit cu experți înalt specializați în domeniul lor pentru a ne ajuta în anchetele noastre și pentru a continua să lucrăm îndeaproape cu departamentul de sănătate și siguranță al Consiliului orașului Sheffield, care susține investigația noastră în curs.

Moartea lui Adam a provocat unde de șoc în multe comunități, de la locuitorii din Sheffield până la fanii hocheiului pe gheață din întreaga lume. Știm că aceste comunități se vor aștepta ca noi să gestionăm această investigație cu profesionalism și corectitudine”, a declarat Becs Horsfall, șeful poliției din Sheffield, conform Sky News.

Adam Johnson, jucătorul echipei Nottingham Panthers din EIHL, a suferit un accident fatal în meciul din Challenge Cup contra celor de la Sheffield Steelers. În timpul partidei, el a avut parte de un contact foarte dur cu unul dintre adversari care i-a tăiat, neintenționat, gâtul cu patina. Medicii au încercat să intervină chiar pe gheață, dar fără succes.

Adam Johnson, jucătorul echipei Nottingham Panthers din EIHL, a suferit un accident fatal în meciul din Challenge Cup contra celor de la Sheffield Steelers, pe Utilita Arena. În timpul partidei, Adam a avut parte de un contact foarte dur cu unul dintre adversari care i-a tăiat, neintenționat, gâtul cu patina. Medicii au încercat să intervină chiar pe gheață, dar fără succes, iar duelul celor două echipe a fost abandonat.

Adam Johnson, accident fatal pe gheață

Adam Johnson avea 29 de ani și semnase cu actuala echipă în urmă cu două luni. Într-un comunicat de presă, Nottingham Panthers și-a arătat susținerea față de familia sportivului și a oferit un mesaj emoționant adresat tuturor suporterilor și fanilor lui Adam.

ADVERTISEMENT

“Nottingham Panthers sunt cu adevărat devastați să anunțe că Adam Johnson a murit tragic în urma unui accident ciudat la meciul din Sheffield aseară. Panterele ar dori să transmită gândurile noastre și condoleanțe familiei lui Adam, partenerei sale și tuturor prietenilor săi în acest moment extrem de dificil.

Toți cei din club, inclusiv jucătorii, personalul, conducerea și proprietarul, au inima zdrobită la vestea morții lui Adam. Gândurile noastre sunt, de asemenea, către fanii și personalul ambelor cluburi. În special, către cei care au participat sau au urmărit meciul și care vor fi devastați în urma știrilor de astăzi.

ADVERTISEMENT

Panthers ar dori să mulțumească tuturor celor care s-au grăbit să-l susțină pe Adam aseară în cele mai dificile circumstanțe. Adam, numărul nostru 47, nu a fost doar un jucător remarcabil de hochei pe gheață, ci și un mare coechipier și o persoană incredibilă cu toată viața în față.

Clubului îi va fi foarte dor de el și nu îl va uita niciodată. Cerem ca intimitatea familiei, prietenilor lui Adam și a tuturor celor din club să fie respectate în acest moment dificil. Cu toții căutăm să ne împăcăm cu durerea. Odihnește-te în pace Adam!”, a fost comunicatul echipei.

ADVERTISEMENT

Cine este Adam Johnson

Adam Johnson a avut o carieră profesionistă de 7 ani. Americanul a evoluat pe la mai multe formații de hochei, atât în Statele Unite, cât și în Europa. După terminarea liceului, a evoluat trei ani la în USHL pentru Universitatea din Minnesota-Duluth. Acolo, a avut două sezoane de succes. Ulterior, a evoluat la nivel de NCAA și AHL. Însă, punctul cel mai înalt l-a atins când a avut oportunitatea de a evolua în NHL, cea mai importantă ligă de hochei.

“El este foarte bun la forecheck”, a spus antrenorul formației din NHL, Pittsburgh, Mike Sullivan, despre Johnson la acea vreme. “Știm că va aduce multă energie. Are un instinct ofensiv bun”.

ADVERTISEMENT

“A trecut mult timp”, s-a entuziasmat Johnson după ce a sosit la Pittsburgh pentru debutul său. “La asta am lucrat toată viața. Sunt încântat să fiu aici. Sper să contribui în orice fel pot”.

După pandemie, Johnson s-a mutat în Suedia și a semnat pentru un sezon cu Malmo. Apoi, a revenit în AHL și ulterior în Germania pentru sezonul 2022-2023, la Augsburger în DEL. Din păcate, mutarea din acest an i-a pus punct întregii sale cariere și i-a adus moartea.

“Pittsburgh Penguins se alătură întregii lumi de hochei și este în doliu pentru pierderea lui Adam Johnson, a cărui viață s-a încheiat tragic mult prea devreme. Oferim cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Adam, precum și tuturor colegilor și antrenorilor din trecut și din prezent ai lui Adam. Adam va face întotdeauna parte din familia Penguins. A fost onoarea noastră să-l vedem îndeplinindu-și visul de a juca în Liga Națională de Hochei.”, a postat clubul din NHL pe X (Twitter).

ADVERTISEMENT