News

Accident feroviar grav în India. Bilanț revizuit: Cel puțin 261 de morți. Guvernul anunță despăgubiri. Update

Accident feroviar grav în India. Sunt zeci de morți și sute de răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit. Tragedia a avut loc în districtul Balasore
03.06.2023 | 11:27
Accident feroviar grav in India Bilant revizuit Cel putin 261 de morti Guvernul anunta despagubiri Update
Accident feroviar grav.. Sursa foto: Indiaexpress
ADVERTISEMENT
03-06-2023
08:26

Bilanțul accidentului a fost reviziuit. Cel puțin 261 de morți

Cel puțin 261 de persoane au murit în cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii, au anunțat sâmbătă autoritățile, după ce un tren de pasageri a ieșit de pe șine și a lovit un altul în estul țării.

În accidentul de vineri, unul dintre trenuri a lovit și un tren de marfă oprit în apropiere, în districtul Balasore din statul Odisha, creând o învălmășeală de vagoane zdrobite și rănind 650 de persoane.

Bilanțul victimelor a ajuns la 261 de morți, a declarat K. S. Anand, directorul de relații publice al South Eastern Railway. Agenția de presă AFP a citat anterior un oficial care a declarat că 288 de persoane au murit.

Premierul Narendra Modi urma să ajungă la fața locului, a relatat agenția de știri ANI, citând surse.

Familiile celor decedați vor primi 1 milion de rupii (12.000 de dolari), în timp ce răniții grav vor primi 200.000 de rupii și 50.000 de rupii pentru răni ușoare, a declarat ministrul Căilor Ferate, Ashwini Vaishnaw. Unele guverne de stat au anunțat, de asemenea, compensații.

“Este un accident mare și tragic”, a declarat Vaishnaw reporterilor după ce a inspectat locul accidentului. “Ne concentrăm în totalitate asupra operațiunii de salvare și de ajutorare și încercăm să ne asigurăm că cei răniți primesc cel mai bun tratament posibil.”

03-06-2023
06:16

Bilanțul coliziunii se apropie de 300 de morți și cel puțin 850 de răniți

Bilanțul coliziunii a două trenuri de pasageri indiene în statul Odisha a crescut la 288 de morți și peste 850 de răniți, a declarat sâmbătă pentru AFP un oficial al guvernului statului, făcând din acest accident feroviar cel mai mortal din țară din ultimele peste două decenii.

Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciilor de pompieri din Odisha, a declarat, de asemenea, că “operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare” și că există “mulți răniți grav”, potrivit AFP, citată de Reuters.

Secretarul-șef Pradeep Jena a declarat pe Twitter că peste 200 de ambulanțe au fost chemate la locul accidentului de vineri din districtul Balasore din Odisha și că au fost mobilizați 100 de medici suplimentari, pe lângă cei 80 care se aflau deja acolo.

Accident feroviar grav produs în estul Indiei, acolo unde două trenuri s-au ciocnit. În urma impactului, peste 50 de persoane au murit, iar alte 300 sunt rănite, potrivit bilanțului provizoriu.

Accident feroviar grav în India. Zeci de morți și sute de răniți

Tragedia a avut loc în districtul Balasore din Odisha. Un tren de pasageri, Coromandel Expres, ar fi deraiat, lovind un marfar, notează Reuters. Trenul de pasageri mergea de la Kolkata la Chennai.

ADVERTISEMENT

„Nu cunosc detaliile în acest moment și cifrele victimelor. Eram în Delhi și mă grăbeam la locul accidentului”, a transmis Archana Joshi, director general al Căilor Ferate de Sud-Est, potrivit Reuters.

Numărul victimelor este în creștere, însă din primele date, se pare că vorbim de peste 50 de morți și 300 de răniți. Mai mult de 50 de ambulanțe au preluat persoanele rănite. De asemenea, la fața locului au fost trimise și autobuze pentru a transporta oamenii la spital.

ADVERTISEMENT

„Aproape 50 de ambulanțe s-au prezentat, dar răniții par mult prea mulți. Un număr mare autobuze este mobilizat pentru a transfera răniții la spital”, a scris pe Twitter Pradeep Jena, un oficial din Odisha, conform stiripesurse.

Bilanțul victimelor este în creștere

Trenul care a deraiat ar fi căzut pe calea ferată opusă. Din această cauză, multe persoane ar fi încă blocate. Intervenția este în desfășurare, iar cel mai probabil, numărul răniților și al decedaților va crește.

ADVERTISEMENT

„Echipele de salvare a căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”, a adăugat șeful Căilor Ferate, notează Reuters.

Amintim că un accident feroviar grav a avut loc, la începutul lunii martie, în Grecia. După ciocnirea a două trenuri, 57 de oameni au murit. Printre victimele accidentului s-a aflat și un român.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs în orașul Tempe. Martorii care au supraviețuit au relatat că multe dintre victime au fost aruncate prin ferestrele vagoanelor, în urma impactului puternic dintre cele două trenuri care circulau cu viteză.

ADVERTISEMENT