News

Accident feroviar în Giurgiu: două locomotive s-au ciocnit. Doi bărbați au ajuns la spital. Un mecanic era băut. Update

Un accident feroviar a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, în Giurgiu. Două locomotive s-au ciocnit, iar doi bărbați au ajuns la spital.
17.05.2023 | 10:01
Accident feroviar in Giurgiu doua locomotive sau ciocnit Doi barbati au ajuns la spital Un mecanic era baut Update
Grav accident feroviar în Giurgiu: două locomotive s-au ciocnit frontal. Incidentul, soldat cu doi răniți. Sursa foto: capturi Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-05-2023
07:09

Unul dintre mecanicii implicați în accident era băut

Două locomotive s-au ciocnit frontal, miercuri dimineață, în Giurgiu. Primele date ale anchetatorilor indică faptul că unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accidentul feroviar era băut.

“Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, a transmis Poliția Giurgiu. Ambii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Un nou accident feroviar în România, de această dată în județul Giurgiu. Două locomotive s-au ciocnit frontal. În urma coliziunii de pe calea ferată, doi bărbați au fost răniți.

Grav accident feroviar în Giurgiu: două locomotive s-au ciocnit frontal. Incidentul, soldat cu doi răniți

Evenimentul din Giurgiu a fost consemnat noaptea trecută, 16 spre 17 mai. Din datele ISU Giurgiu, accidentul feroviar a avut loc între localitățile Toporu și Chiriacu, la aproximativ un kilometru de Gara Toporu. În coliziune au fost implicate două locomotive.

ADVERTISEMENT

Deplasate de urgență la locul impactului, echipajele de salvare au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați. Din fericire, aceștia au fost găsiți conștienți și cooperanți.

Două dintre victimele implicate în accident, bărbați în vârstă de 55 și 58 de ani, au fost preluate de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) și transportate la Uniunea de Primiri Urgențe (UPU) Giurgiu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe un al treilea bărbat, în vârstă de 57 de ani, acesta a primit îngrijiri medicale la fața locului. El a refuzat transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Potrivit ISU Giurgiu, în urma accidentului nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive. În continuare, cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări suplimentare care vor să edifice modul în care s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Debut de săptămână cu mai multe accidente feroviare grave

În primele zile ale acestei săptămâni, mai multe accidente feroviare tragice au avut loc pe calea ferată. Marți, o tragedie s-a petrecut în localitatea Racu, Harghita. În coliziune a fost implicat trenul Regio 4501, care circula pe ruta Brașov-Gheorgheni, și o mașină.

Cercetările preliminare au indicat faptul că autoturismul în care se aflau bărbatul și femeia a fost lovit de trenul de călători. Totul s-a petrecut în timp ce mașina traversa calea ferată semnalizată cu indicator. Impactul a fost mortal, iar șoferul autoturismului a murit. O tânără de 27 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD.

ADVERTISEMENT

Tot marți, o fată în vârstă de 17 ani a decedat în zona gării din comuna Vințu de Jos, Alba. Adolescenta a fost lovită de tren în timp ce traversa calea ferată.  IPJ Alba a precizat că tânăra a fost surprinsă și accidentată mortal de trenul Intercity Curtici – București Nord. Se pare că fata intenționa să traverseze calea ferată și nu a auzit că se apropie trenul.

ADVERTISEMENT
Tags: