News

Accident feroviar în Prahova: tren cu zeci de călători, coliziune cu un camion. Mai multe persoane rănite

Un grav accident feroviar a avut loc vineri seara în Prahova. Mai multe persoane au fost rănite, după ce un tren a intrat în coliziune cu un camion.
31.03.2023 | 23:52
Accident feroviar in Prahova tren cu zeci de calatori coliziune cu un camion Mai multe persoane ranite
Accident feroviar în Prahova. Camion încărcat cu lemne, lovit de un tren de călători. Sursa foto: observatorph.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un accident feroviar a avut loc vineri seara în Prahova. Un tren cu zeci de călători la bord a intrat în coliziune cu un camion încărcat cu lemne. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accident feroviar în Prahova. Camion încărcat cu lemne, lovit de un tren de călători

Din primele informații, accidentul feroviar de vineri a fost consemnat pe raza comunei Măgurele. Coliziunea s-a produs între un tren privat al companiei Transferoviar Călători și un camion încărcat cu lemne.

ADVERTISEMENT

Din datele ISU Prahova reiese că, la momentul producerii accidentului, în tren se aflau 50 de călători. Din cauza impactului puternic, patru călători au fost răniți. Ei au avut nevoie de asistență medicală la fața locului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită grav. Persoanele care au avut nevoie de ajutor medical au refuzat să fie transportate la spital.

În urma coliziunii violente, o remorcă a camionului s-a răsturnat. Trenul privat prezintă avarii la compartimentul motor. La câteva minute după eveniment, trenul și-a continuat deplasarea spre Măneciu. Traficul rutier este în continuare blocat, notează ObservatorulPh.

ADVERTISEMENT

Accidentul de vineri vine la nicio săptămână de la tragedia feroviară de la Galați. Pe 25 martie, un vagon de călători a fost lovit de o locomotivă. Au rezultat mai mulți răniți, doi în stare gravă.

Ulterior, una dintre victime a decedat. E vorba de o femeie în vârstă de 53 de ani, de profesie controlor. Aceasta a intrat în stop cardio respirator, fiind transportată la terapie intensivă, la Spitalul de Urgență din Galați. La scurt timp a murit.

ADVERTISEMENT

Seara de vineri a adus și un grav accident rutier. Coliziune între un TIR și două microbuze

Seara de vineri a fost una neagră și pe șosele. Un accident rutier grav a avut loc pe DN 3, între localităţile Constanţa şi Valu lui Traian. Două persoane, printre care o fetiță de 5 ani, au ajuns la spital. Două microbuze și un TIR s-au ciocnit violent.

Echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au intervenit rapid la acest accident. Au fost mobilizate două echipaje SMURD, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj de descarcerare şi o autospecială de stingere.

ADVERTISEMENT

”La locul accidentului au fost găsite două victime conștiente – una cu traumatism cranio-facial și cealaltă victimă cu traumatism toracic, ambele fiind transportate, stabile, la Spitalul Județean pentru investigații de specialitate“, a declarat medicul Diana Claudia Tatarici, reprezentantul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

ADVERTISEMENT