News

Accident grav de autocar, pe o autostradă din Germania. Cel puțin cinci pasageri au murit

Cel puţin cinci persoane au murit şi 20 au fost rănite într-un grav accident petrecut miercuri pe o autostradă din apropiere de Leipzig.
27.03.2024 | 13:42
Accident grav de autocar pe o autostrada din Germania Cel putin cinci pasageri au murit
Din motive necunoscute autocarul Flixbus s-a răsturnat pe marginea drumului Foto: Michael Strohmeyer / Bild
ADVERTISEMENT

Un accident grav a avut loc miercuri dimineață pe A9, de lângă Leipzig. Un autocar a fost implicat într-un accident, iar cel puțin cinci persoane au murit. Alți pasageri din autobuz au fost grav răniți.

Autocarul avea la bord 55 de persoane

„Cinci persoane au murit în accident”, a confirmat pentru Bild purtătorul de cuvânt al poliției Olaf Hoppe, dar publicația germană scrie că situația de la fața locului este confuză.  La bordul autocarului se aflau 53 de pasageri și doi șoferi. Aceştia au fost aruncați de pe scaune, iar autobuzul a fost grav avariat.

ADVERTISEMENT

Autocarul Flixbus era în drum spre München, iar accidentul s-a produs între Wiedemar și Schkeuditzer Kreuz, în jurul orei locale 9:45 (ora 10:45 în România). Din motive necunoscute el a părăsit suprafaţa de rulare și s-a răsturnat pe marginea drumului.

Potrivit publicaţiei locale „Leipziger Volkszeitung”, care citează pe martori oculari, se pare că ar fi cel puțin 20 de răniți, dar purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a putut furniza inițial nicio informație despre numărul exact al răniților.

ADVERTISEMENT

La faţa locului au fost trimise patru elicoptere de salvare și numeroase ambulanțe, iar la Spitalul Diaconess din Leipzig s-a instituit așa-numitul cod MANV – acronimul pentru “Incident cu victime multiple”, iar orice operație planificată era blocate.

Același lucru este valabil și pentru Clinica Helios din Schkeuditz . „Echipele sunt pregătite și camerele de de terapie intensivă sunt, de asemenea, pregătite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului, Tina Mühlbauer.

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor din Saxonia, Martin Dulig, s-a declarat şocat după accident. “Gândurile mele sunt la rudele celor decedaţi și la persoanele rănite. Aș dori să le mulțumesc numeroaselor servicii de urgență de la fața locului care au oferit ajutor rapid”, a spus politicianul.

Gravul accident Flixbus de miercuri nu este primul pe acest tronson de autostradă. În mai 2019, un accident similar a avut loc la aproximativ 15 kilometri mai la sud, pe A9.

ADVERTISEMENT

Un autocar s-a răsturnat iar o femeie a murit și peste 70 de alţi pasageri au fost răniţi, dintre care unii grav.

ADVERTISEMENT