News

Accident grav în Buzău, un microbuz şcolar, plin cu copii, s-a ciocnit cu un autoturism. Zece persoane au ajuns la spital. Update

Un grav accident de circulaţie, în care a fost implicat un microbuz şcolar, s-a produs marţi în judeţul Buzău, în localitatea Măgura.
25.04.2023 | 15:22
Imagine de la accidentul de la Măgura
ADVERTISEMENT
25-04-2023
12:44

Zece persoane au ajuns la spital

ISU Buzău a revenit cu un comunicat ăn care specifică faptul că zece persoane au fost transportate la spital, opt copii și doi adulți.

Şase dintre copii sunt din microbuzul şcolar, iar doi copii sunt din autoturism. În plus, la spital au ajuns şi cei doi adulţi din maşina care a lovit microbuzul.

Din cauza numărului mare de victime, autorităţile au activat planul roşu, care a rămas în vigoare aproape o oră, timp în care şi traficul pe drumul Buzău-Braşov a fost blocat.

Un grav accident rutier în care au fost implicate un microbuz de transport persoane și un autoturism, a avut loc marţi în judeţul Buzău, între localitățile Măgura și Ciuta. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

A fost chemat şi elicopterul SMURD

În accident a fost implicat microbuzul şcolar care îi transporta către case pe elevii Şcolii Gimnaziale Măgura. Accidentul s-ar fi produs după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat în microbuz. O femeie din autoturism a rămas încarcerată.

ADVERTISEMENT

Şoferul maşinii cobora dinspre Ciuta spre Buzău, când, din cauza vitezei şi a carosabilului umed a ratat intrarea într-o curbă iar autoturismul a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit violent de microbuzul condus regulamentar.

Potrivit ultimelor informații, transmise de Prefectura Buzău, nouă persoane sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău: doi adulti, şase copii, iar in cazul unui al șaptelea copil salvarea a fost chemată la domiciliu.

ADVERTISEMENT

La fața locului, echipajele operative intervin cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD și patru ambulanțe SAJ, după cum transmite ISU Buzău.

“În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD Misiunea este în dinamică”, a declarat Vlăduţ Pârvu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău. Traficul este blocat pe DN10, la Măgura, estimându-se reluarea sa în 35-40 de minute.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ISU Buzău a comunicat că în evenimentul rutier au fost implicate 14 persoane, dintre care nouă (şapte adulți și doi copii) au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Ulterior, al aproape o oră de la producerea accidentului, planul roșu a fost dezactivat.

Planul roşu fusese activat şi o zi mai devreme, luni, însă în judeţul Teleorman, tot după un accident în care a fost implicat un microbuz transport persoane. Accidentul s-a produs pe DN6, unde microbuz s-a ciocnit de un autoturism, nu mai puțin de 9 persoane fiind rănite.

ADVERTISEMENT

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 6, kilometrul 83, între Alexandria şi Vităneşti, judeţul Teleorman, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un microbuz de transport persoane, în care se aflau 8 pasageri şi un autoturism. Toate cele 9 persoane se află în investigaţii medicale”, a transmis Centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT