News

Accident grav în Ploiești: Autocisternă cu GPL răsturnată și scurgeri de motorină

O autocisternă care transporta GPL s-a răsturnat în Ploiești, pe strada Mihai Bravu, rezultând scurgeri de motorină din rezervor.
22.07.2023 | 15:53
Accident grav in Ploiesti Autocisterna cu GPL rasturnata si scurgeri de motorina
Scurgeri de motorină pe o stradă din Ploiești. Foto: ISU Prahova.
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, în Ploiești, a avut loc un accident grav în urma căruia o autocisternă care transporta GPL s-a răsturnat pe strada Mihai Bravu. Din fericire, compartimentul de transport al gazului nu a fost avariat, însă rezervorul de carburant al vehiculului a suferit pagube considerabile, rezultând scurgeri de motorină.

Accident grav cu o autocisternă cu GPL

Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit prompt la fața locului și au izolat zona de impact pentru a preveni răspândirea carburantului și pentru a asigura securitatea cetățenilor. Potrivit ISU Prahova, aproximativ 500 de metri pătrați au fost izolați pentru a minimiza riscurile.

ADVERTISEMENT

“Din informațiile primite până în acest moment, este vorba despre o autocisternă care transporta GPL, răsturnată pe o parte, fără avarii la compartimentul de transport GPL.

Prezintă avarii la rezervorul de carburant, fiind scurgeri de motorină. Pompierii asigură zona pe o arie de aproximativ 500 mp (au izolat-o)”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Se estimează că în momentul accidentului, în rezervorul autocisternei se aflau în jur de 400 de litri de motorină. Pompierii lucrează în prezent pentru a răci rezervorul și pentru a neutraliza scurgerile de carburant cu ajutorul spumogenului, asigurând astfel că situația este sub control.

Scurgeri de motorină pe o stradă din Ploiești

Impactul accidentului a dus la deteriorarea unui gard, iar o femeie în vârstă de 73 de ani a suferit un atac de panică. Echipa medicală de urgență a intervenit imediat pentru a-i acorda asistența necesară. De asemenea, șoferul autocisternei a reușit să se autoevacueze și a fost asistat medical pe loc. Autoritățile continuă să investigheze cauzele exacte ale accidentului, în timp ce operațiunile de gestionare a situației sunt în desfășurare.

ADVERTISEMENT

“Colegii noștri acționează în aceste momente cu două autospeciale de stingere. Pe de-o parte acționează cu apă pulverizată pentru răcirea rezervorului de carburant din care se înregistrează aceste scurgeri și de asemenea, acționează cu spumogen pentru neutralizarea covorului de motorină scurs deja.

De asemenea sunt acordate îngrijiri mediale șoferului și unei femei de 77 de ani, proprietara gardului lovit de cisternă, care a suferit un atac de panică.

ADVERTISEMENT

Zona a fost izolată pe un perimetru de 500 de mp, iar pompierii depun eforturi pentru a evita orice fel de pericol”, a precizat Andreia Ursachi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, pentru antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: