News

Explozie la un bloc din Murtfatlar. Două persoane au ajuns la spital cu arsuri pe mâini și picioare

O explozie violentă s-a produs duminică, în localitatea constănțeană Murtfatlar. Deflagrația s-a produs într-un bloc de locuințe.
16.07.2023 | 19:27
Explozie la un bloc din Murtfatlar Doua persoane au ajuns la spital cu arsuri pe maini si picioare
ISU Dobrogea a intervenit duminică, după ce o explozie s-a produs într-un bloc din localitatea Murtfatlar / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Un bloc de locuințe din localitatea Murtfatlar a fost afectat de o puternică explozie care s-a produs duminică. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a intervenit de urgență.

Un bărbat de 53 de ani și o femeie de 72 de ani, transportați la spital

O acumulare de gaze la nivelul unuia dintre balcoanele clădirii pare să fi declanșat o explozie, care nu a fost urmată de un incendiu, în blocul de locuințe din Murtfatlar.

ADVERTISEMENT

Deflagrația s-a soldat cu rănirea a două persoane. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, care s-a ales cu arsuri de gradul doi pe mâini și picioare, și o femeie de 78 de ani, cu arsuri de gradul unu la piciorul stâng.

Cele două victime au fost preluate de echipaje de ambulanță și transportate de urgență la Spitalul Județean Constanța, unde primesc îngrijiri specializate.

ADVERTISEMENT

O butelie, posibila cauză a exploziei de la Murtfatlar

Alți 12 locatari, aflați în apartamente, în momentul exploziei, s-au autoevacuat, de teama declanșării unui incendiu. Aceștia s-au speriat destul de tare, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au refuzat să fie transportați la spital.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, ISU Dobrogea a ajuns la fața locului cu un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime și două salvări ale serviciului județean de ambulanță.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației Ziua de Constanța, explozia s-a produs din cauza unei butelii care s-ar fi aflat pe unul dintre balcoanele imobilului.

”Explozia a avut loc pe fondul acumulării de gaze din balconul apartamentului. La locul intervenției au fost găsite 12 persoane autoevacuate, 2 victime conștiente, bărbat în vârstă de 53 de ani cu arsuri de gr.2 la nivelul membrelor inferioare și o femeie în vârsta de 78 de ani cu arsuri de gr.1 la nivelul membrului inferior stâng. Ambele persoane au fost transportate la UPU”, a declarat Ana-Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

A doua explozie, într-o săptămână, în Constanța

Este al doilea incident de acest gen care are loc în Timișoara. În urmă cu câteva zile, o butelie a explodat într-un imobil din cartierul constănțean Coiciu, tot din cauza unei butelii. Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar un copil de patru ani a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT
Tags: