News

Fratele unui muncitor mort la mina din Gorj, distrus după aflarea veștii: ”Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Stau în birouri, la căldură”. Video

Trei oameni și-au pierdut viața, marți, la mina Jilț Sud din Gorj. Fratele unui muncitor mort este distrus după aflarea veștii. El a avut o reacție dură față de șefii CE Oltenia.
17.01.2023 | 22:42
Fratele unui muncitor mort la mina din Gorj distrus dupa aflarea vestii Poate traia daca aveau drumuri facute Stau in birouri la caldura Video
Reacție de revoltă a fratelui unui muncitor mort la mina din Gorj: ”Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Stau în birouri, la căldură”. Sursa foto: Capturi Gorj TV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un grav accident de muncă produs marți după-amiază în zona Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, s-a soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor 13.

Reacție de revoltă a fratelui unui muncitor mort la mina din Gorj: ”Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Stau în birouri, la căldură”

Tragedia din Gorj nu a rămas fără ecouri. Oamenii din zonă sunt revoltați de acest eveniment și arată cu degetul către șefii instituției.

ADVERTISEMENT

Acuzații dure vin și din partea rudelor victimelor. Fratele unui muncitor mort la mina Jilț Sud a fost răpus de durere după aflarea veștii.

Cu lacrimi în ochi, acesta a avut o reacţie dură la adresa conducerii companiei.

”Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu ies din birouri, la căldură, că-i nămol!

ADVERTISEMENT

Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu ies afară, nu fac drumuri!”, a strigat bărbatul, conform unor imagini difuzate de canalul de YouTube al Gorj TV.

Declarație cutremurătoare a unui muncitor din Gorj: ”Astăzi îi plângem pe colegii noștri cu care ieri râdeam. Poate să se întâmple şi mâine, şi poimâine…”

Un alt muncitor de la mina din Gorj spune că și el trebuia să fie în mașina implicată în accident, însă până la urmă nu a mai ajuns să ia parte la această deplasare în zona minieră.

ADVERTISEMENT

Afectat de această tragedie, bărbatul descrie situația critică din zonă, acolo unde astfel de evenimente se pot petrece în orice moment.

”Întrebați liderii de sindicat, să vă spună cum s-au luptat, cum au făcut şi greve pentru condiţiile de muncă, pentru tot! Şi uitaţi ce se întâmplă: dezastre.

ADVERTISEMENT

E carnagiu. Gândiţi-vă că astăzi ne plângem colegii noştri cu care ieri râdeam. Şi poate să se întâmple şi mâine, şi poimâine.

Mulţi poate nu mai speră să iasă la pensie. E greu, mulţi ne-am învăţat cu răul şi zicem că e bine. Unde să ne ducem? Asta am învăţat, asta facem”, este concluzia tristă a muncitorului din Gorj.

ADVERTISEMENT