News

Accident grav pe Autostrada Soarelui, în care au fost implicate patru vehicule și 19 persoane. Planul Roșu a fost activat timp de 45 de minute

Un accident grav a avut loc miercuri, 3 mai, pe Autostrada Soarelui. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.
03.05.2023 | 19:05
Accident grav pe Autostrada Soarelui in care au fost implicate patru vehicule si 19 persoane Planul Rosu a fost activat timp de 45 de minute
Planul Roşu, activat pe A2 Foto: ISU Călăraşi
ADVERTISEMENT

Patru vehicule și 19 persoane au fost implicate, miercuri, într-un accident grav, pe Autostrada Soarelui. Acesta a avut loc pe A1 LA km 94. Autoritățile locale activând Planul Roșu de Intervenție. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași,  în momentul impactului, 15 persoane se aflau într-un microbuz, o persoană se afla în monovolum, încă una în autotren și două în autoplatformă.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

Ștefan-Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași,  precizează că cinci victime au fost transportate la cele mai apropiate unități spitalicești. Potrivit sursei citate, la acest accident s-au deplasat: o autospecială de descarcerare, o autospecială SMURD de la Secția Dragalina, un echipaj SMURD de la stația Fundulea(Secţia Lehliu Gară) un echipaj SMURD cu o autospecială ATPVM de la Detașamentul Călărași și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Călărași.

ADVERTISEMENT

Echipajele de poliție au ajuns la fața locului și investighează circumstanțele care au dus la tamponarea vehiculelor. ISU a mai informat că încă cinci persoane au avut nevoie de îngrijirile medicale, dar acestea nu au fost rănite grav. Reprezentanții ISU adaugă că în urma evenimentului rutier, cinci victime au fost transportate la spital, conștiente, cu traumatisme ușoare. Potrivit autorităților, Planul Roșu a fost dezactivat la ora 16.45.

Un bărbat și o femeie au murit în urma unui accident în Constanţa

Încă un accident rutier a avut  loc miercuri, după-amiază,  pe Autostrada Soarelui. În urma acestuia, un bărbat şi o femeie au decedat. Tragedia s-a produs în în localitatea Lumina, din judeţul Constanţa. Evenimentul rutier a cauzat moartea a două persoane, iar şase oameni au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, salvatorii  au apelat la ajutorul unui elicopter SMURD.  ISU Dobrogea a precizat că într-unul dintre autovehicule se afla o singura persoana. La momentul sosirii helicopterului, salvatorii au reușit să scoată o persoană din mașină.

Potrivit medicilor,  două persoane au fost resuscitate la fața locului, însă după aproape o jumătate de oră de manevre acestea n-au mai putut fi salvate și au murit.  Bărbatul care a decedat avea 55 de ani, iar femeia  avea 38 de ani.

ADVERTISEMENT

Miercuri, “zi neagră” pentru mai mulți șoferi

Miercuri a fost o “zi neagră” pentru mai mulți șoferi.  Astăzi  s-a petrecut un accident pe raza orașului Târgu Neamţ. Potrivit autorităților locale,  o motocicletă a fost acroșată de o mașină. Motociclistul a ajuns sub roţile autoturismului, de unde a fost salvat de alți șoferi.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat de 51 de ani, din Poiana Teiului, conducea un autoturism pe strada Mărășești, ar fi acroșat un tânăr de 24 ani, din Târgu-Neamț, care se deplasa în calitate de motociclist, în fața sa.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a tânărului de 24 de ani, care a fost preluat de un echipaj medical specializat și transportat la spital. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”,  au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

ADVERTISEMENT