News

Accident grav pe DN2, în Buzău, în care a fost implicat un microbuz. Plan Roşu de intervenţie, şapte copii au fost duşi la spital

Accident cu victime multiple la ieşirea din municipiul Buzău. Trei vehicule au fost implicate, între care şi un microbuz transport persoane.
19.01.2024 | 12:23
Accident grav pe DN2 in Buzau in care a fost implicat un microbuz Plan Rosu de interventie sapte copii au fost dusi la spital
Imagine de la accidentul de la Buzău Foto: Facebook Infotrafic Buzău
ADVERTISEMENT

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie  în urma unui accident produs vineri la ieşirea din municipiul Buzău, spre Bucureşti, în care au fost implicate două autoturisme şi un microbuz. Şase persoane au fost rănite şi sunt evaluate la faţa locului.

Microbuzul aparţinea unui club sportiv din Vrancea

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN2 Buzău-Bucureşti, la ieşire din municipiul Buzău, judeţul Buzău, s-a produs o coliziune în care au fost implicate două autoturisme şi un microbuz.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informaţii, şase persoane au suferit leziuni, ce primesc îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat. Primele informaţii indică faptul că şapte copii și trei adulţi s-ar număra printre victime.

Microbuzul implicat în accident aparține unui club sportiv din Vrancea, iar în el se aflau doi adulți, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, și şapte copii, minorii fiind transportați la spital. În celelalte două autoturisme se aflau doar șoferii, unul dintre ei fiind rănit și transportat la spital.

ADVERTISEMENT

“Din primele date se pare că este vorba de o coliziune multiplă între autovehicule, persoanele implicate sunt evaluate medical. La faţa locului intervin echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, care gestionează misiunea de salvare a victimelor, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis IPJ Buzău.

Tot un accident cu trei vehicule s-a produs şi joi seara pe E85, dar în judeţul Vrancea, la ieșirea din Mărășești spre Adjud. Au fost implicate un TIR, o autoutilitară și un autoturism.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, un adolescent de 16 ani, din Slobozia Bradului, pasager dreapta față în autoutilitară, a fost declarat decedat la faţa locului.

De asemenea, în cursul zilei de joi, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Râmnicu Sărat către Buzău, un șofer de 22 de ani, din comuna buzpoană Bisoca, a surprins și accidentat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea E85 prin loc nepermis, la Poşta Câlnău.

ADVERTISEMENT

“Accidentul s-a soldat cu decesul pietonului, un bărbat de 86 de ani, din Poșta Câlnău”, a transmis IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT