News

Accident înfiorător pe o autostradă din China. Sunt 11 morți și 19 răniți

04.04.2021 | 16:33
Accident infiorator pe o autostrada din China Sunt 11 morti si 19 raniti
ADVERTISEMENT

11 persoane au murit și alte 19 au fost grav rănite în urma unui accident rutier produs duminică, 4 aprilie, la primele ore ale dimineții, pe o autostradă din provincia chineză Jiangsu.

Potrivit autorităților, șoferul unui camion a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un autobuz plin cu pasageri care circula în direcția opusă. În urma impactului, acesta s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

Victimele au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital în vederea îngrijirilor necesare. Pentru moment, nu se cunosc mai multe detalii cu privire la starea lor de sănătate.

Grav accident rutier în China. 11 persoane au murit

Accidentul a angrenat și alte două camioane care circulau în spatele autobuzului, în timp ce şoferii încercau să evite accidentul”, se arată într-un comunicat transmis cu puțin timp în urmă de biroul de gestionare a traficului din cadrul Ministerului Securității Publice, care investighează tragicul eveniment rutier.

ADVERTISEMENT

De altfel, viteza, depăşirile periculoase, vehiculele prost întreținute și șoferii obosiți sunt factori care contribuie adesea la producerea unor accidente grave de circulație pe străzile din China.

Aproape 248.000 au avut loc în 2019 și s-au soldat, potrivit datelor oficiale furnizate de autorități, cu nu mai puțin de 63.000 de decese și alte câteva mii de răniți.

ADVERTISEMENT

Cel puţin 48 de morţi şi 66 de răniţi în Taiwan, după ce un tren a deraiat

Cel puţin 48 de persoane au decedat și alte 66 s-au ales cu răni grave, după ce un tren plin cu călători a deraiat, vineri dimineață, într-un tunel din estul Taiwanului.

Procurorii au demarat o anchetă și încearcă să obţină un mandat de arestare pe numele directorului şantierului, suspectat că nu ar fi acţionat în mod corect asupra dispozitivului de siguranţă al vehiculului.

ADVERTISEMENT

Între timp, drapelele au fost coborâte în bernă şi vor rămâne așa în următoarele trei zile, în semn de doliu pentru victimele tragicului eveniment, cel mai grav din ultimele patru decenii.

ADVERTISEMENT