News

Accident mortal de vânătoare în județul Vrancea. Ce s-a întâmplat, potrivit anchetatorilor. Update

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața în timpul unei vânătoare de mistreți desfășurate într-o comună din județul Vrancea.
07.11.2022 | 14:19
Accident mortal de vanatoare in judetul Vrancea Ce sa intamplat potrivit anchetatorilor Update
Un bărbat din Constanța a fost împușcat mortal la vânătoare/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
07-11-2022
12:19

Bărbatul nu s-a împușcat singur la vânătoare

Deși inițial se credea că bărbatul în vârstă de 36 de ani s-a împușcat singur, dintr-o eroare, anchetatorii au stabilit în cele din urmă că acesta a fost împușcat de un alt participant la vânătoare.

Desigur, această ipoteză nu a fost exclusă de la bun început, cu toate că polițiștii vorbeau despre un accident prin care tânărul s-a împușcat singur în burtă.

”Din verificările efectuate pana în prezent rezultă că unul dintre participanţii la activitate l-ar fi împuşcat accidental pe barbatul în cauză. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în satul Andreiaşu de Jos, în timpul unei partide de vânătoare.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a anunțat că o persoană a murit după ce a fost împușcată în burtă la o partidă de vânătoare desfășurată la Andreiașu de Jos, transmite Agerpres.

Victima este un bărbat de 36 de ani din Constanța.

Sâmbătă, în jurul orei 12.30, am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în satul Andreiaşu de Jos, în timpul unei partide de vânătoare, un bărbat în vârstă de 36 de ani s-ar fi împuşcat din greşeală, în zona abdomenului.

ADVERTISEMENT

Bărbatului i s-au efectuat manevre de resuscitare, la faţa locului, dar la ora 13.32 a fost declarat decesul persoanei în cauză”, a precizat IPJ Vrancea.

Din primele informații, vânătoarea era una autorizată, cu mai mulți participanți.

În apelul la 112 se anunța că bărbatul s-ar fi împușcat singur, accidental, în abdomen, însă anchetatorii iau în calcul și ipoteza ca bărbatul să fi fost ucis din neatenție de un alt participant la vânătoare.

ADVERTISEMENT

De obicei, la vânătoarea animalelor mari nu se folosesc obișnuitele cartușe cu alice pentru vânatul mic, ci cartușe cu un singur proiectil, cunoscută sub numele de muniție Brenneke, cu potențial letal mai mare.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc tragedia.

ADVERTISEMENT

O tragedie asemănătoare a avut loc în luna februarie, când un consilier local din Timiș a fost împușcat de nașul său la o vânătoare de fazani.

 

Tags: