News

Accident neobișnuit în Sălaj. Un tânăr a fost rănit de o bucată de gheață pătrunsă prin parbriz

Tânăr rănit de o bucată de gheață, pătrunsă prin parbriz. S-a întâmplat în Sălaj. Gheața ar fi căzut de pe prelata unei semiremorci
14.11.2023 | 15:49
Accident neobisnuit in Salaj Un tanar a fost ranit de o bucata de gheata patrunsa prin parbriz
Tânărul rănit a fost transportat la spital Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Tânărul rănit, în vârstă de 21 de ani, era pasager într-un autoturism în momentul producerii accidentului. Tânărul a suferit leziuni ușoare. Șoferul semiremorcii a fugit de la locul accidentului.

Un tânăr a fost rănit de o bucată de gheață pătrunsă prin parbriz

Totul s-a produs luni dimineață, în jurul orei 8.20. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Potrivit legislației rutiere, este obligatorie curățarea autovehiculelor de orice substanță poate pune în pericol siguranța circulației.

ADVERTISEMENT

“Luni, 13 noiembrie, la ora 08:20, pe drumul naţional 1 H, în localitatea sălăjeană Hereclean, un bărbat de 54 de ani, din comuna Ciucea, judeţul Cluj, în timp ce conducea, pe direcţia Vârşolţ – Hereclean, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară cu semiremorcă, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, nu ar fi curăţat de gheaţă prelata semiremorcii, o bucată de gheaţă s-ar fi desprins de pe prelată, ar fi căzut şi ar fi spart parbrizul unui autoturism, condus regulamentar, din sensul opus de circulaţie, de un bărbat de 33 de ani, din comuna Ip, judeţul Sălaj.

În urma evenimentului rutier, un tânăr de 21 de ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”, se arată, marţi într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții IPJ Sălaj mai precizează că, ”după producerea evenimentului rutier, conducătorul ansamblului de vehicule şi-a continuat deplasarea, fiind identificat ulterior pe raza judeţului Maramureş.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier”.

ADVERTISEMENT

Pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9 până la 20 de puncte-amendă, reamintește Poliţia Rutieră.

În prezent valoarea punctului de amendă este stabilită la 145 de lei, valoare plafonată de guvern la nivelul din 2017. Potrivit unui proiect de act normativ, modul de calcul ar urma să se modifice de anul viitor. Astfel un punct de amendă va fi 5% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.

ADVERTISEMENT

Tot în obligațiile conducătorului autovehiculului intră verificarea funcţionării sistemului de lumini şi de semnalizare, a instalaţiei de climatizare, menținerea permanent curate a parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier şi remorcii.

ADVERTISEMENT
Tags: