News

Accident rutier cu opt victime în județul Constanța. Patru copii, transportați la Spitalul de Urgență

Opt persoane, dintre care patru copii, au fost rănite sâmbătă în urma unui accident rutier petrecut în județul Constanța
08.04.2023 | 20:13
Accident rutier cu opt victime in judetul Constanta Patru copii transportati la Spitalul de Urgenta
Accident cu opt victime în Constanța. Sursa foto: Hepta/ Imagine de arhivă
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs la ieșirea din localitatea Hârșova, spre Tulcea, victimele fiind inițial transportate la Spitalul Hârșova, însă ulterior au fost transferate la Spitalul Județean din Constanța.

Accident cu opt victime în Constanța

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, 8 aprilie, în județul Constanța, la ieșirea din localitatea Hârșova. Două autoturisme s-au ciocnit pe drumul ce duce spre Tulcea. Potrivit Biroului de presă al Serviciului de Ambulanță Constanța, la fața locului au sosit imediat două ambulanțe, una a SAJ Constanța, dar și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Echipajele de salvare au găsit la locul accidentului opt victime, care au fost transportate imediat la spitalul din localitate. „La accident au fost găsite 8 victime conștiente/cooperante, 4 adulți și 4 copii. Toți au fost transportați la Spitalul Hârșova”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Ulterior, autoritățile medicale au decis transportarea celor opt victime la Spitalul Județean din Constanța. Astfel trei adulți și patru copii urmează să fie transportați cu Autospeciala de Transport Victime Multiple, iar un adult va pleca cu echipajul ambulanței din cadrul SAJ.

ADVERTISEMENT

Motociclist transportat cu elicopterul SMURD

În după-amiaza zilei de sâmbătă, în județul Giurgiu, a fost solicitat sprijinul unui elicopter SMURD după ce un motociclist în vârstă de 24 de ani, a fost grav rănit în urma unui accident rutier produs pe DN 6, la intrare în localitatea Valea Plopilor.

Potrivit autorităților, un autoturism și o motocicletă au intrat în coliziune iar la locul accidentului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și două ambulanțe SAJ.

ADVERTISEMENT

Ulterior,  a fost solicitat și elicopterul SMURD, însă echipajele de salvare au depus eforturi până au reușit să-l stabilizeze, astfel încât tânărul să poată fi transportat cu elicopterul SMURD la un spital din capitală. Cele două persoane din autoturism nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Din păcate un alt motociclist din Capitală nu a reușit să fie salvat de echipajele de salvare după ce, vineri noapte, a intrat în coliziunea cu o maşină condusă de o fata de 19 ani. Poliția Capitalei a transmis că bărbatul de 49 de ani nu a putut fi salvat în ciuda manevrelor de resuscitare executate de medicii de pe ambulanță.

ADVERTISEMENT

“La data de 7 aprilie, în jurul orei 22:10, prin intermediul SNUAU 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la un accident de circulaţie care a avut loc pe str. Postăvarului. Din informaţiile preliminare, conducătorul unei motociclete, un bărbat în vârstă de 49 de ani, care circula pe str. Postăvarului, dinspre Bd. Nicolae Grigorescu către Bd. 1 Decembrie 1918.

Ajuns în dreptul imobilului cu nr.24, a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de către o tânără în vârstă de 19 ani, care se deplasa pe aceeaşi arteră de circulaţie din sens opus. În urma accidentului de circulaţie a rezultat decesul conducătorului de motocicletă, după ce în prealabil au fost efectuate manevre de resuscitare“, a transmis Brigada Rutieră.

ADVERTISEMENT