News

Accident teribil în Mureș. Un camion s-a ciocnit de un microbuz, o persoană a murit

Un nou accident teribil pe drumurile din România, de data aceasta în Mureș, acolo unde un camion s-a ciocnit de un microbuz și o persoană a murit.
12.09.2023 | 09:21
Accident teribil in Mures Un camion sa ciocnit de un microbuz o persoana a murit
Un camion s-a ciocnit de un microbuz, o persoană a murit. Foto: Punctul.ro
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs în cursul dimineții în localitatea Chibed, din județul Mureș. Conform Centrului Infotrafic, accidentul a avut loc pe DN 13A, iar în urma impactului șoferul microbuzului a decedat, iar alte 6 persoane au fost rănite și a fost solicitat la fața locului un elicopter SMURD.

Un camion s-a ciocnit de un microbuz în Mureș

Circulația a fost oprită zeci de minute pe ambele sensuri de mers. În urmă cu 10 ore, doi tineri mureau într-un accident de motocicletă în Satu Mare. Polițiștii au găsit în rucsacul motociclistului o cantitate mare de droguri. Victimele aveau 20, șoferul, respectiv 18 ani prietena sa.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că motociclistul a intrat cu mare viteză într-un autoturism care circula regulamentar. Acest accident s-a produs pe un bulevard circulat din Satu Mare, iar salvatorii spun că motociclistul a murit pe loc, iar iubita sa de 18 ani a murit la spital, câteva ore mai târziu.

Sindicatul Europol a oferit mai multe detalii referitoare la acest caz, cu mențiunea că motociclistul a avut în rucsac cantități impresionante de canabis și metamfetamină, astfel că salvatorii nu pot exclude ca acesta să fi fost drogat în momentul în care a produs accidentul mortal.

ADVERTISEMENT

Un tânăr de 20 ani a murit în urma unui accident cu motocicleta, după ce a intrat în spatele unui autoturism care circula în aceeași direcție, pe drum drept. O altă tânără care îl însoțea, în vârstă de 18 ani, se află în stare gravă. Tânărul, nu numai că avea în rucsacul pe care îl transporta o cantitate semnificativă de metamfetamine și cannabis, dar cel mai probabil se și afla sub influența acestor unor substanțe interzise.

Iar în timp ce toți guvernanții ne spun că susțin lupta împotriva traficului de droguri, noi vă informăm că la nivelul Biroului Rutier Satu Mare, adică într-un municipiu reședință de județ nu există NICIUN aparat de tip drug test pe care polițiștii rutieri să îl folosească.

ADVERTISEMENT

Așadar, lupta cu drogurile este pur declarativă, iar polițiștii rutieri din Satu Mare sunt nevoiți să își dea seama „ochiometric” dacă un conducător auto se află sub influența substanțelor psihoactive. P.S. Informația a fost confirmată oficial, în aceasta dimineață a murit și tânăra de 18 ani. Condoleanțe familiilor”, au transmis cei de la Sindicatul Europol.

În urmă cu 24 de ore, un accident la fel de dur se producea pe DN 24 în localitatea Secuia, din Vaslui. Aici, conform ISU Vaslui, două mașini s-au răsturnat după ce s-au ciocnit și una dintre ele a luat foc. Două victime au rămas încarcerate, însă au fost scoase din autoturism de către ceilalți participanți la trafic.

ADVERTISEMENT

“Detaşamentul de pompieri Vaslui intervine cu patru autospeciale şi echipaje specializate, pentru descarcerarea, evacuarea, evaluarea şi asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier pe DN 24, în zona dintre localitatea Secuia, spre Mărul de Aur. În accident au fost implicate două autoturisme şi s-a anunţat că două persoane sunt încarcerate. Unul dintre autoturisme a luat foc, dar incendiul a fost lichidat de ceilalţi participanţi la trafic.

În autoturismul care a luat foc nu se afla nicio persoană. La sosirea echipajelor de intervenţie, victimele erau deja evacuate. Acestea primesc primul ajutor în ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă şi urmează să fie transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, la locul producerii evenimentului fiind trimisă şi o autospecială tip B cu echipaj de prim-ajutor. Pompierii militari asigură şi măsuri PSI“, au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT