News

Accident tragic în Olt. Un limitator de înălţime a căzut peste o maşină aflată în mers, iar o femeie a murit

O femeie a murit, după ce un limitator de înălțime s-a prăpușit peste ea. În mașină se mai aflau un tată și un fiu, dar au scăpat cu viață
23.01.2024 | 18:03
Accident tragic in Olt Un limitator de inaltime a cazut peste o masina aflata in mers iar o femeie a murit
Un limitator de înâlțime s-a prăbușit peste o mașină, iar o femeie a murit. SUrsa foto: ISU Olt
ADVERTISEMENT

Un limitator de înălţime de pe DN 6, în judeţul Olt, a căzut peste o mașină în care se afla o familie. În urma impactului o femeie a murit, iar celelalte două persoane au fost rănite.

Cum s-a produs accidentul

Accidentul a avut loc în jurul orei 12.40, pe Drumul Național 6, între Roşiori şi Caracal. Impactul s-a produs din cauză că poarta de gabarit a fost acroşată şi ruptă de un autotren care a trecut înainte, iar aceasta s-a prăbușit peste mașină.

ADVERTISEMENT

Salvatorii sosiți la fața locului au găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator, iar tatăl și fiul erau răniți. Femeia de 66 de ani a fost resusciată minute în șir, dar paramedicii au declarat decesul. Tatăl și fiul au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Întrucât poarta era amplasată înaintea podului de cale ferată situat între staţiile CF Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt, CFR SA a venit cu precizări:

ADVERTISEMENT

„Din informaţiile transmise de la faţa locului, grinda porţii de gabarit a fost smulsă de pe poziţie, iar în momentul prăbuşirii de pe reazeme a acroşat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime. Menţionăm faptul că podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică – inimă plină cu cale jos şi era prevăzut cu porţi de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

„Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, şi reprezentanţii SRCF Craiova vor face verificări şi măsurători în zona accidentului. Din punct de vedere al traficului feroviar, menţionăm faptul că trenurile pe relaţia Fărcaşele – Drăgăneşti Olt circulă cu viteza normală”, a mai spus Oana Brânzan.

ADVERTISEMENT

Din ce cauză s-a prăbușit limitatorul de înălțime

Ultima revizie tehnică a podului a fost făcută în octombrie 2023 și starea tehnică a fost marcată drept corespunzătoare. Deschiderea podului feroviar ar avea de 17,8 metri.

CFR SA transmite că poarta de gabarit era montată pentru a consolida siguranța podului de cale ferată dintre Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt. Responsabilii Regionalei Craiova vor face verificări şi măsurători în zona accidentului.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii sosiţi la fața locului au stabilit, de asemenea, că un vehicul, format din cap tractor şi semiremorcă care transporta un utilaj, ar fi acroşat limitatorul de înălţime. Astfel, oporţiune din acesta ar fi căzut pe mașina, condusă de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt.

Poliţiştii au deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurimile în care s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT
Tags: