Sport

Tragedie la un concurs de raliu în Brașov! O persoană și-a pierdut viața după ce a fost spulberată de o mașină de curse

În cadrul unui raliu de curse desfășurat în Brașov, un spectator și-a pierdut viața, după ce a fost spulberat de una dintre mașinile de curse aflate pe circuit.
27.03.2022 | 17:51
Tragedie la un concurs de raliu in Brasov O persoana sia pierdut viata dupa ce a fost spulberata de o masina de curse
În cadrul unui raliu de curse desfășurat în Brașov, un spectator și-a pierdut viața, după ce a fost spulberat de una dintre mașinile de curse aflate pe circuit. Sursa foto Promo Rally
ADVERTISEMENT

Duminică, un tânăr, în vârstă de 19 ani, care asista ca spectator la un raliu de curse în Brașov, și-a pierdut viața după ce una dintre mașinile aflate pe circuit a ieșit în decor, ajungând până în zona destinată spectatorilor.

Tragedie la un concurs de raliu în Brașov

Într-un comunicat emis de organizatori, se stipulează faptul că, după linia de sosire, pilotul unui Lamborghini Huracan a pierdut controlul volanului, motiv pentru care s-a răsturnat. În timpul rostogolirii repetate, automobilul a lovit un tânăr aflat în zona destinată spectatorilor. Din păcate, victima a decedat.

ADVERTISEMENT

„În timpul desfăşurării manşelor de calificare, la a doua trecere a perechii RaceBox, conducătorul modelului Lamborghini Huracan a pierdut controlul volanului după linia de sosire, ieşind în decor.

Impactul a fost atât de puternic, încât modelul italian a sărit peste o rigolă de pe marginea drumului, iar în timpul rostogolirii repetate, a lovit un cetăţean aflat pe margine, în câmpul de alături.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto este în stare de şoc, dar conştient, organizatorul a intervenit în cel mai scurt timp posibil, cu modulele de descarcerare şi ambulanţă aflate la faţa locului, medicii de la faţa locului solicitând ajutor şi din partea ISU SMURD Braşov”, informează un comunicat transmis de către organizatori.

În urma acestui incident tragic, cursa a fost anulată.

Potrivit ISU Brașov, la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD tip C. Medicii i-au aplicat victimei manevrele de resuscitare, însă fără succes.

ADVERTISEMENT

„În cadrul unui concurs automobilistic organizat pe strada Timișul Sec din municipiul Brașov a avut loc eveniment rutier. Un conducător auto, participant la concurs, a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat în afara acesteia, accidentând un spectator.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele si împrejurările în care a avut loc incidentul”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT