Video

Scene șocante la Campionatul Mondial de patinaj de la Montpellier. A fost scoasă cu targa de pe gheață, după trei căzături

Accidentare horror la Campionatul Mondial de patinaj de la Montpellier. Americanca Ashley Cain-Gribble a fost scoasă cu targa de pe gheață, după trei căzături.
25.03.2022 | 15:51
Scene socante la Campionatul Mondial de patinaj de la Montpellier A fost scoasa cu targa de pe gheata dupa trei cazaturi
O patinatoare americană a fost scoasă cu targa de pe gheață, după trei căzături. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul francez Montpellier găzduiește în această perioadă Campionatul Mondial de patinaj, la care sportivilor ruși nu li s-a permis să participe, din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

O patinatoare a fost scoasă cu targa de pe gheață, după trei căzături

Din păcate, competiția a fost marcată de accidentarea patinatoarei americane Ashley Cain-Gribble. Aceasta a căzut de trei ori în timpul probei și a avut nevoie de intervenția urgentă a medicilor.

ADVERTISEMENT

După două încercări de a se replia, sportiva de 26 de ani a rămas pe gheață, cu privirea în gol, spre disperarea partenerului său, Timothy Leduc, care i-a sărit în ajutor, ca apoi să părăsească patinoarul pe targă, în aplauzele spectatorilor.

Te iubim Ash!”, i-au strigat aceștia. Până la nefericitul eveniment, perechea se afla pe poziția a doua în programul scurt și nimic nu părea să anunțe un asemenea deznodământ.

ADVERTISEMENT

O altă pereche de americani a cucerit medalia de aur

În absenţa sportivilor ruși și ai campionilor olimpici din China, medalia de aur le-a revenit americanilor Alexa Knierim şi Brandon Frazier, care au evoluat chiar după compatrioții Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc și  s-au impus cu 221,09 puncte.

În aceste momente realizezi cât de periculos poate fi patinajul. Chiar și atunci când ești pregătit, se pot întâmpla astfel de lucruri”, a declarat Knierim, vizibil afectată de cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

Suntem alături de ei. În primul rând, suntem prieteni, competiția dintre noi trece în plan secund. În mod firesc, eram foarte îngrijorați când am văzut ce s-a întâmplat cu ei”, a spus și partenerul său.

Pentru mine și Alexa a fost o călătorie încă de la început. Să încheiem sezonul în această manieră înseamnă foarte mult pentru noi”, a adăugat Frazier.

ADVERTISEMENT

Medalia de argint a revenit japonezilor Riku Miura/Ryuichi Kihara, cu 199,55 puncte, în timp ce bronzul a fost obținut de cuplul canadian Vanessa James/Eric Radford, cu 197,32 puncte. Vanessa James are în palmares și aurul european, cucerit pentru Franţa în 2019, alături de Morgan Cipres.

ADVERTISEMENT