News

Accidentul mortal din Prahova, provocat de un bărbat căutat pentru viol. Polițiștii iau în calcul ipoteza unei sinucideri

Un bărbat căutat pentru viol a provocat accidentul de la Poienarii Burchii, județul Prahova, care s-a soldat cu moartea a două persoane.
18.06.2023 | 17:06
Accidentul mortal din Prahova provocat de un barbat cautat pentru viol Politistii iau in calcul ipoteza unei sinucideri
Una dintre mașinile implicate în accidentul de la Poienarii Burchii/ Foto: ISU Prahova
ADVERTISEMENT

Două persoane și-au pierdut viața duminică dimineața într-un accident care a avut loc în satul Cărbunari, comuna Poienarii Burchii (jud. Prahova). Persoana care a provocat accidentul era un bărbat căutat pentru viol, fiind posibil ca acesta să fi provocat intenționat accidentul, ca o modalitate de a-și pune capăt zilelor.

Primele informații legate de accidentul rutier de la Poienarii Burchii indicau faptul că un șofer a intrat pe contrasens și a lovit din față un automobil care circula regulamentar. Impactul a fost atât de violent încât motorul unei dintre mașini a fost aruncat la câțiva metri distanță de locul coliziunii.

ADVERTISEMENT

Din primele date de la faţa locului, un bărbat în vârstă de 43 de ani în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 101A, din direcţia Poienarii Burchii către Şirna, la un moment dat ar fi pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani”, a anunțat IPJ Prahova.

Bărbatul ar fi violat o fată de 13 ani

Surse din poliție, citate de News.ro, au precizat că bărbatul de 43 de ani era suspect într-un dosar de viol. Dosarul a fost deschis pe 16 iunie, după ce o femeie a făcut plângere la secția de poliție rurală din Butimanu, județul Dâmbovița, aceaste reclamând că fiica ei de 13 ani a fost violată.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au deschis dosar penal, victima fiind condusă la Serviciul Județean de Medicină Legală Dâmbovița pentru eliberarea certificatului medico-legal care să ateste agresiunea sexuală. Fata l-a indicat ca făptaș pe un bărbat de 43 de ani din comuna Cornești.

După depunerea plângerii, polițiștii au început să-l caute pe suspect în vederea audierilor. Potrivit declarațiilor unor martori de la accidentul din Poienarii Burchii, bărbatul era urmărit de către o mașină de poliție, însă acesta a provocat accidentul înainte să poată fi oprit.

ADVERTISEMENT

Este luată în calcul ipoteza ca bărbatul căutat pentru viol să fi provocat intenționat coliziunea cu cealaltă mașină întrucât, potrivit unor informații neoficiale citate de Agerpres, ar fi trimis familiei mesaje în care afirma că are de gând să-și pună capăt zilelor.

Un alt accident mortal a ajut loc duminică dimineață în judeţul Bihor, la ieşirea din localitatea Salonta, către Arad. În urma tamponării a două maşini, o femeie de 39 de ani şi-a pierdut viaţa. Accidentul s-a produs în jurul orei 10.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului, unul dintre pasageri, o femeie de 39 de ani, se afla în stop cardio-respirator, fiind încarcerată în urma coliziunii frontale. „În urma accidentului rutier, o persoană a suferit leziuni care, din nefericire, au condus la decesul acesteia, la fața locului”, a declarat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

ADVERTISEMENT