News

Accident rutier pe DN1, la Comarnic. Un automobil a lovit un cap de pod

Un automobil cu cinci persoane la bord s-a răsturnat pe DN1, după ce a lovit un cap de pod în orașul Cormarnic, județul Prahova.
17.06.2023 | 21:40
Accident rutier pe DN1 la Comarnic Un automobil a lovit un cap de pod
Accident rutier și circulație îngreunată la Comarnic/ Foto: YouTube - Prahova News
ADVERTISEMENT

Cinci persoane, printre care și doi minori, au au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc în orașul Comarnic, informează Prahova News. Mașina în care se aflau s-a ciocnit de un cap de pod și apoi s-a răsturnat pe carosabil.

La volan se afla un bărbat de 53 de ani care, la un moment dat, a pierdut controlul direcției de mers și s-a ciocnit de capul de pod. Potrivit informațiilor publicației prahovene, șoferul ar fi adormit la volan astfel că mașina a ieșit de pe sensul de mers, lovind podul și un indicator rutier.

ADVERTISEMENT

În autoturism se aflau cinci ocupanţi, printre care şi doi minori. Toţi sunt conştienţi, nu au existat persoane încarcerate. În acest moment li se acordă îngrijiri medicale”, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În urma impactului, mașina s-a răsturnat pe plafon. O femeie de 50 aflată la bord a suferit răni mai serioase și a fost dusă cu ambulanța la spital. Șoferul și ceilalți pasageri au scăpat doar cu leziuni superficiale care nu au necesitat intervenția imediată a medicilor.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a fost negativ. Circulația rutieră pe DN1 a fost perturbată, polițiștii fiind nevoiți să dirijeze traficul pentru a limita efectele blocajului rutier. Cercetările poliției continuă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor accidentului.

Accident similar în județul Cluj

Tot pe DN1 a avut loc sâmbătă și un alt accident, însă în județul Cluj. Și în acest caz, șoferul a pierdut controlul mașinii, dar de data aceasta motivul a fost legat de viteza prea mare pe un carosabil umed și în zona unei curbe periculoase.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN1E60, în afara localității Negreni. Din cercetările preliminare s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, din județul Harghita, care se deplasa cu autoturismul în direcția municipiului Oradea, pe un sector de drum cu o curbă deosebit de periculoasă, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare”, a transmis IPJ Cluj.

Din cauza derapajului, șoferul s-a ciocnit cu automobilul condus de un bărbat de 33 de ani, din județul Mureș, care venea din direcția opusă. Se pare că șoferul mașinii care a derapat și a provocat accidentul circula cu o viteză prea mare ținând seama că șoseaua era umedă.

ADVERTISEMENT

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit la un accident rutier petrecut pe raza localității Negreni. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ, unde au găsit două autoturisme avariate, cu ocupanții ieșiți din acestea”, a transmis, la rândul său, ISU Cluj.

ADVERTISEMENT