Life

Aceasta este cea mai bună pâine din lume. E sănătoasă, se găsește în multe magazine, dar puțini români știu cum să o aleagă

Care este cea mai sănătoasă pâine de pe glob. Se află pe rafturile multor supermarketuri, dar nu toată lumea îi cunoaște beneficiile.
26.02.2024 | 18:00
Aceasta este cea mai buna paine din lume E sanatoasa se gaseste in multe magazine dar putini romani stiu cum sa o aleaga
Care este cea mai sănătoasă pâine de pe glob. Se află pe rafturile multor supermarketuri, dar nu toată lumea îi cunoaște beneficiile. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Aceasta este cea mai bună pâine din lume. E sănătoasă, se găsește în multe magazine, dar puțini români știu cum să o aleagă. Alimentul de bază, consumat de sute de ani, nu lipsește de pe meselor cetățenilor din România.

Care este cea mai sănătoasă pâine de pe glob. Se află pe rafturile multor supermarketuri, dar nu toată lumea îi cunoaște beneficiile

Care este cea mai sănătoasă pâine de pe glob. Se află pe rafturile multor supermarketuri, dar nu toată lumea îi cunoaște beneficiile. Cea mai bună alegere poate fi o adevărată provocare având în vedere sutele de tipuri care se prepară în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii s-au pus de acord, însă, că una dintre ele reprezintă cea mai bună variantă pentru organism și pentru sănătate. Cele recomandate de medicii nutriționiști sunt, în general, pâinea integrală, pâinea cu secară și cea cu maia.

Aceștia susțin că cea mai sănătoasă este cea integrală pentru că este făcută din făină integrală de grâu. Procesul înseamnă că bobul cerealelor rămâne intact la fabricarea făinii care, ulterior, se va transforma în pâine.

ADVERTISEMENT

În plus, metoda nu îndepărtează tărâțele din boabele de cereale la fabricare. Așadar, celulele nu sunt deteriorate și nu se elimină vitaminele, mineralele, fibrele și fitonutrienții importanți pentru corpul uman.

Mai mult decât atât, pâinea integrală poate conține și alte cereale, printre care se numără ovăzul, orzul sau secara. Toate acestea pot adăuga diversitate nutrițională la dietă, spune Jill Weisenberger, dietetician nutriționist autorizat.

ADVERTISEMENT

„Totul se reduce la ceea ce vă place, dar îmi place foarte mult ca oamenii să mănânce o varietate de alimente. Deci, dacă mâncați mult grâu sub formă de paste, biscuiți și cereale pentru micul dejun, poate că ar fi bine să aveți pâinea din făină de ovăz”, susține expertul, scrie adevarul.ro.

Pâinea integrală, cea mai sănătoasă pentru organism

„Când vine vorba de sănătate, pâinea integrală este o alegere mai bună, în comparație cu pâinea albă. Pâinea integrală conține mai multe fibre și nutrienți importanți din tărâțe și germeni”.

ADVERTISEMENT

Aceste elemente sunt bune pentru digestie și menținerea nivelului de energie”, declară la rândul său Kate Ingram, un dietetician din Connecticut, conform Fox News. De asemenea, pâinea de secară este bună pentru o dietă variată.

În aceeași notă, specialiștii în nutriție spun că pâinea integrală reprezintă cea mai sănătoasă variantă pentru organism și pentru că are un conținut nutrițional mai mare și un impact mai mic asupra zahărului din sânge.

ADVERTISEMENT