News

Aceasta este cea mai frumoasă gară din România! Locul în care trebuie să ajungă orice român ascunde o atracție turistică impresionantă

Așa arată cea mai fermecătoare gară din țara noastră! Destinația turistică pe care trebuie să o vadă toți românii, o adevărată fascinație.
27.01.2024 | 11:04
Aceasta este cea mai frumoasă gară din România! Sursa foto: Primăria Băile Herculane / Pressalert / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aceasta este cea mai frumoasă gară din România! Locul în care trebuie să ajungă orice român ascunde o atracție turistică impresionantă. Se află într-o stațiune foarte cunoscută și nu a avut dintotdeauna această menire.

Așa arată cea mai fermecătoare gară din țara noastră! Destinația turistică pe care trebuie să o vadă toți românii, o adevărată fascinație

Așa arată cea mai fermecătoare gară din țara noastră! Destinația turistică pe care trebuie să o vadă toți românii, o adevărată fascinație arhitecturală. Muncitorii au lucrat vreme de 8 ani la ridicarea ei între anii 1878 – 1886.

ADVERTISEMENT

Clădirea este una impresionantă, sub forma unui pavilion de vânătoare, scop pe care l-a avut inițial. A plecat de la ideea unui membru din familia imperială și este o reproducere a castelului de vânătoare al împărătesei Maria Terezia a Austriei, din apropierea Vienei.

Gara se află în Băile Herculane. Edificiul în stil baroc vienez a fost prima oară casa de vânătoare a împăratului Franz Joseph al Austriei (1830-1916). Clădirea are o cupolă maiestuoasă, decagonală și care se sprijină în interior pe două coloane.

ADVERTISEMENT

În afară gara este acoperită cu țiglă în mai multe culori, alcătuind figuri geometrice unice. La interior, cupola este împodobită cu reprezentări din mitologia romană. Cel mai important este legendarul erou Hercules.

Din decorul interior al gării din Băile Herculane face parte și un orologiu superb. Acesta a fost realizat de Paul Garnier. Tot aici oamenii pot observa o serie de corpuri de iluminat frumos lucrate care completează perfect tabloul.

ADVERTISEMENT

Gara din Băile Herculane, un monument istoric de marcă

Clădirea din stațiunea Băile Herculane este opera arhitectului A. Serres. Se află pe Lista Monumentelor Istorice de marcă din țara noastră. Frumusețea gării este dată și de stâlpii de iluminat vechi care oferă un aer cu totul aparte.

Mai mult, clădirea dispune de un corp central care acaparează privirile turiștilor de la bun început. Monumentul istoric a fost afectat de trecerea timpului, însă nu și-a pierdut aerul vremurilor de epocă. Peronul se deschide cu o spectaculoasă boltă de iederă.

ADVERTISEMENT

Frunzele plantelor se întind și formează o arcadă perfectă în zilele călduroase de vară. Coloanele dispuse paralel cu șinele de tren atrag, de asemenea, atenția turiștilor care ajung aici. Destinația turistică este amplasată la intrarea în stațiune, pe drumul european E 70.

O călătorie cu trenul din București până în Băile Herculane durează aproximativ 7 ore. Cei interesați de o astfel de călătorie trebuie să scoată din buzunar, potrivit mersultrenurilor.infofer.ro, aproximativ 105 lei.

ADVERTISEMENT