Life

Aceasta este cea mai mare gară din lume. Are 80 de magazine, un teren de tenis, dar și tuneluri ascunse

Cum arată și unde se află cea mai mare și cea mai frumoasă gară din lume. În fiecare an, milioane de călători îi trec pragul.
26.02.2024 | 22:22
Aceasta este cea mai mare gara din lume Are 80 de magazine un teren de tenis dar si tuneluri ascunse
Cum arată cea mai mare gară din lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Peste tot în lume, există gări care pot fi considerate adevărate comori. Construite după modele arhitecturale spectaculoase, unele gări îi fac pe călători să se simtă ca într-un adevărat muzeu. Deși pare greu de crezut, există o gară unde totul pare gândit ca un mic cartier unde se găsesc diverse magazine și chiar și un teren de tenis.

Gara care a lăsat milioane de turiști muți de uimire

De-a lungul timpului, gările au atras atenția multor persoane, chiar și a marilor regizori de film care le-au folosit pe post de platou de filmare. Dincolo de faptul că reprezintă o pion important pe harta feroviară, unele gări sunt adevărate ”bijuterii”.

ADVERTISEMENT

Este cazul faimoasei Grand Central Terminal, cea mai mare gară din lume. Se află în New York și aproape că nu este persoană care să nu fi auzit, măcar o dată, de legendara și grandioasa gară.

Grand Central Terminal este o un adevărat monument național pentru americani. Gara este faimoasă, în special, datorită ceasului cu opt fețe din Sala Principala. Cinefilii sigur l-au observat în producții precum ”Men in Black”, ”Armaghedon”, ”The Avengers” sau ”John Wick.

ADVERTISEMENT

Grand Central Terminal este cea mai mare gară din lume

Grand Central Terminal are o poveste și o istorie aparte. Toți călătorii care îi trec pragul privesc tavanul care nu este deloc unul obișnuit. 2.500 de stele și 12 constelații sunt pictate în detaliu. De asemenea, în gara din New York există și o galerie cunoscută sub numele de ”Galeria Șoaptelor”. Aici, călătorii pot șopti prin coridor către un prieten care va putea auzi totul.

În fiecare an, Grand Central Terminal este folosită de peste 67 de milioane de pasageri. Aici, trenurile sunt numeroase, la fiecare 58 de secunde sosind câte o garnitură nouă în faimoasa gară.

ADVERTISEMENT

Pentru că este imensă, gara din New York are 80 de magazine și restaurante, dar și un teren de tenis care poate fi închiriat. Terenul de tenis a fost folosit, de-a lungul timpului, de legende ale tenisului, precum Serena Williams sau John McEnroe.

În prezent, Grand Central Terminal a devenit un punct de atracție turistic. Chiar dacă este o gară, mulți vizitatori au inclus-o în top 10 obiective de vizitat în New York. Cei care ajung aici, trebuie să respecte programul, căci între orele 02:00 și 05:15, Grand Central Terminal este închisă.

ADVERTISEMENT

”Este obligatoriu să vizitezi acest loc superb. Pozele nu îi pot reda adevărata frumusețe.” sau ”Am rămas mut de uimire. Nicio altă gară din lume nu se compară cu Grand Central Terminal.” sunt doar câteva dintre impresiile turiștilor.

ADVERTISEMENT
Tags: