Life

Acesta este cel mai liniștit oraș din lume. E singurul loc unde nu există internet și telefonul mobil este interzis

Singurul oraș din lume unde telefoanele mobile sunt interzise atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Care este motivul din spatele acestei reguli
23.01.2024 | 20:41
Acesta este cel mai linistit oras din lume E singurul loc unde nu exista internet si telefonul mobil este interzis
Orașul unde nimeni nu are voie cu telefonul mobil. Sursa foto: Pixabay / The Municipal
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, telefonul este o extensie a noastră în zilele actuale. Multe persoane se confruntă cu o adevărată dependență de aceste device-uri. Dar, într-o lume în care tehnologia există la tot pasul, într-un oraș îndepărtat, nici nu se pune problema existenței telefoanelor mobile. Ba mai mult, aici nici măcar nu există internet.

Orașul unde niciun locuitor nu are voie să dețină telefon mobil

Cine ar fi crezut că, în prezent, există orașe unde telefoanele mobile sunt interzise? Deși pare a fi scenariul unui film, este, de fapt, realitatea prin care trec locuitorii unei zone urbane din Virginia de Vest.

ADVERTISEMENT

Orașul unde telefoanele sunt interzise se numește Green Bank și este cunoscut ca fiind cel mai liniștit oraș din lume. Aici locuiesc 143 de persoane care nu au telefon și care reușesc să mențină o comunicare eficientă prin alte mijloace.

Potrivit publicației New York Times, în Green Bank nu doar telefoanele sunt interzise. Locuitorii de aici nu au voie să folosească device-uri cu acces la internet wireless și nici Bluetooth. Singura metodă prin care aceștia comunică cu restul lumii este prin folosirea telefoanelor fixe situate la marginea orașului.

ADVERTISEMENT

Regula este foarte clară în ceea ce privește telefoanele mobile sau accesarea internetului. Aceasta nu se aplică doar locuitorilor din Green Bank, ci și turiștilor care ajung aici. Ambele categorii de persoane sunt pasibile sancțiunilor care nu sunt deloc unele ușoare.

Motivul pentru care utilizarea telefoanelor mobile este interzisă

Multă lume se întreabă cum de acceptă locuitorii din Green Bank să trăiască în asemenea condiții. Chiar dacă nu este deloc ușor, majoritatea lor s-a adaptat destul de repede. Contrar tuturor așteptărilor, explicația din spatele acestei reguli este una științifică.

ADVERTISEMENT

În imediata apropiere a orașului Green Bank se află Telescopul Robert C. Byrd Green Bank. Acesta este cel mai mare radiotelescop dirijabil din lume care acționează în condiții speciale. Tot aici, au loc unele dintre cele mai importante cercetări științifice la nivel mondial.

Motivul pentru care aici nu se folosesc telefoane mobile este pentru că acesta poate interfera cu semnalele pe care telescopul le primește de la cele mai îndepărtate galaxii. Pentru ca semnalele primite să fie cât mai corecte, este necesară crearea unui spațiu fonic lipsit de orice zgomot perturbator.

ADVERTISEMENT

Telescopul Robert C. Byrd Green Bank se află în mijlocul unei pustietăți, unde este perfectă liniște. Aici, nu se aud niciun zgomot și nicio frecvență radio pe o rază de 13.000 de mile.

Locuitorii din Green Bank nu au deloc o viață ușoară, având în vedere că sunt privați de tehnologie. Din cauza scopului universal benefic, aceștia nu au voie să folosească telefonul mobil, să acceseze internetul prin wireless sau alte device-uri.

Unii dintre ei au recunoscut că, din când în când, mai folosesc cuptoarele cu microunde. Pentru că și acestea produc zgomote ce interferează cu Telescopul Robert C. Byrd, locuitorii din Green Bank sunt foarte atenți. O simplă greșeală le-ar putea aduce o urmărire penală.

ADVERTISEMENT