Life

Acesta este cel mai spectaculos loc din România în acest moment. ”Dacă Raiul ar fi pe pământ, probabil că așa ar arăta”

Așa arată cel mai impresionant loc din țara noastră la ora actuală. Este văzut ca un colț de rai de oamenii credincioși.
20.04.2024 | 14:05
Acesta este cel mai spectaculos loc din Romania in acest moment Daca Raiul ar fi pe pamant probabil ca asa ar arata
Așa arată cel mai impresionant loc din țara noastră la ora actuală. Este văzut ca un colț de rai de oamenii credincioși. Sursa foto: ziarullumina.ro
ADVERTISEMENT

Acesta este cel mai spectaculos loc din România în acest moment. „Dacă Raiul ar fi pe pământ, probabil că aşa ar arăta” este descrierea făcută de o persoană care a simțit pe propria piele credința și mireasa din zonă.

Așa arată cel mai impresionant loc din țara noastră la ora actuală. Este văzut ca un colț de rai de oamenii credincioși

Așa arată cel mai impresionant loc din țara noastră la ora actuală. Este văzut ca un colț de rai de oamenii credincioși care au vizitat zilele acestea regiunea specială și parfumată și care a devenit un adevărat obiectiv turistic.

ADVERTISEMENT

Se găsește în curtea Mănăstirii Ghighiu din județul Prahova, situată la o distanță foarte mică de București. Oamenii care au ajuns aici s-au bucurat de un spectacol al naturii prin intermediul unei plante de culoare mov sau albă.

Aceasta se numește glicină, fiind cunoscută și sub denumirea de Wisteria. Arbustul cățărător se împletește frumos și formează o boltă spectaculoasă pe sub care trec creștinii ortodocși care vin la slujbă. La capătul acestei bolte se află un izvor care are puteri tămăduitoare.

ADVERTISEMENT

„Dacă Raiul ar fi pe pământ, probabil că aşa ar arăta. O boltă de zeci de metri de glicină ca aceasta, aflată în curtea Mănăstirii Ghighiu din Prahova. Despre miros… Este divin!”, a declarat reporterul Ana Maria Gheorghe pentru observatornews.ro.

Glicina, o plantă foarte instagramabilă perioada asta

Glicina este o plantă foarte instagramabilă perioada asta atât la Mănăstirea Ghighiu, cât și în alte locuri din țară. În Capitală există chiar și o hartă pe care oamenii o urmăresc pentru a vedea florile care stau înflorite circa 2 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Una dintre acestea se găsește în parcul Cișmigiu, iar alta se află în Grădina Botanică București. În mod normal înflorește în luna mai, însă anul acesta a intrat în atenția românilor mult mai devreme datorită temperaturilor crescute.

Fiind vorba de un arbust cățărător specialiștii spun că are nevoie de un suport la urcare. Acesta este motivul pentru care gospodarii aleg planta pentru a decora zidurile și arcadele. Planta ajunge la maturitate la vârsta de 6 ani.

ADVERTISEMENT

În plus, glicina poate rezista mai bine de 100 de ani, în funcție de felul în care este îngrijită. Recordul de cel mai mare arbust, înregistrat în Cartea Recordurilor, este deținut de California. Mai exact, este vorba de un arbust plantat în 1892 și care face peste un milion și jumătate de flori anual.

„La noi în ţară cresc mai multe tipuri de glicină. Cele mai cunoscute sunt glicina japoneză, Wisteria floribunda. Şi glicina chinezească, Wisteria sinensis, a spus Maria Raicu, inginer Grădina Botanică Bucureşti, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion