Life

Zeama moldovenească, în topul celor mai gustoase supe de pui din lume. Cum se prepară

Zeama moldovenească, în clasamentul celor mai delicioase supe de pui de pe glob. Care este rețeta preparatului culinar.
13.12.2023 | 17:25
Zeama moldoveneasca in topul celor mai gustoase supe de pui din lume Cum se prepara
Zeama moldovenească, în clasamentul celor mai delicioase supe de pui de pe glob. Care este rețeta preparatului culinar. Sursa foto: sodelicious.ro
ADVERTISEMENT

Zeama moldovenească, în topul celor mai gustoase supe de pui din lume. Cum se prepară mâncarea care ocupă o poziție importantă în ghidul online al preparatelor tradiționale, realizat de TasteAtlas. Și nu e singurul preparat românesc votat de oameni.

Zeama moldovenească, în clasamentul celor mai delicioase supe de pui de pe glob. Care este rețeta preparatului culinar

Zeama moldovenească apare în clasamentul celor mai delicioase supe de pui de pe glob. Care este rețeta preparatului culinar. Puțin acrișoară și foarte savuroasă, aceasta este una dintre cele mai gătite de gospodinele din Moldova.

ADVERTISEMENT

Se numără printre felurile de mâncare care nu lipsesc de pe masa românilor, dar și din meniurile restaurantelor. Datorită savorii sale delicate a obținut 4,5 puncte din 5 în topul celor mai bune supe de pui din întreaga lume.

A primit locul 3 în clasamentul ce a fost realizat de TasteAtlas, un ghid online al preparatelor tradiționale. Mâncarea a fost devansată de ciorba rădăuțeană, care a ocupat poziția a doua, în timp ce primul loc este ocupat de supa tom kha gai din Thailanda.

ADVERTISEMENT

Zeama moldovenească mai este cunoscută și drept un „remediu suprem pentru mahmureală”, notează voceabasarabiei.md. În general, această supă este realizată din carne de pui, tăieței de casă și o mare varietate de legume și ierburi fin tocate.

Zeama moldovenească, rețetă. Care sunt pașii de urmat

Zeama moldovenească are o rețetă simplă și care poate fi pregătită cu mare ușurință de toată lumea. Pașii de urmat nu sunt deloc complicat de urmat. Printre ingredientele necesare se numără: 1 kg de carne de pui, 2 cepe, 2 ardei dulci, 2 morcovi și tăieței de casă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru acest preparat culinar tradițional mai este nevoie de o jumătate de rădăcină de țelină, pătrunjel, leuștean, 50 ml de borș, un praf de sare și opțional câțiva cartofi. Carnea se spală bine și se pune la fiert cu suficientă apă, într-o oală încăpătoare.

Spuma care se formează cât fierbe la foc mediu se ia cu o spatulă. Când carnea este aproape gata se adaugă legumele, care au fost spălate, curățate și tăiate cubulețe. Cartofii se pun în oală la 5-7 minute după legume.

ADVERTISEMENT

Gospodinele condimentează cu sare, în funcție de gustul preferat. La acest pas se pot adăuga și alte mirodenii. Verdețurile se spală, se taie și se pun peste carnea și legumele din oală. Borșul se toarnă când cartofii sunt fierți.

În momentul în care zeama moldovenească dă în clocot se adaugă tăiețeii de casă. Se așteaptă câteva minute și se stinge focul. Oala se lasă acoperită pentru 10 minute acoperită cu un capac. Se servește cu verdeață și smântână.

ADVERTISEMENT