Sport

Acoperișul de pe Arena Națională a fost tras după doi ani la FCSB – FC Voluntari. Care a fost motivul

FCSB și FC Voluntari au tras cortina peste etapa a 10-a din SuperLiga. Cele două echipe au jucat cu acoperișul tras pe Arena Națională.
12.09.2022 | 21:30
Acoperisul de pe Arena Nationala a fost tras dupa doi ani la FCSB  FC Voluntari Care a fost motivul
Acoperișul de pe Arena Națională a fost tras după doi la FCSB - FC Voluntari. Care a fost motivul. FOTO: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT

În București nu a plouat luni, 12 septembrie, dar, cu toate acestea, meciul dintre FCSB și FC Voluntari s-a jucat pe Național Arena cu acoperișul tras.

FCSB – FC Voluntari, cu acoperișul tras pe Național Arena

La ora 21:00, ora la care a început FCSB – FC Voluntari, în București nu au fost anunțate precipitații. Totuși, cel mai mare stadion din țară a avut acoperișul tras pentru prima dată în ultimii aproape doi ani.

ADVERTISEMENT

Acoperișul, care a costat 20 de milioane de euro, nu a mai funcționat la niciun joc din decembrie 2020 încoace. Totul din cauza sistemului electromecanic special al acestuia, care a fost blocat.

Conform gsp.ro, acoperișul de pe Arena Națională a fost tras chiar în ziua meciului dintre FCSB și FC Voluntari. Cu toate acestea, el nu este reparat complet și încă se lucrează la remedierea defecțiunii. În același timp se lucrează și la procesul de reglementare al cubului.

ADVERTISEMENT

Lucrările au fost încredințate unei firme de specialitate din Germania. Și următorul meci al FCSB-ului se va juca cu acoperișul tras. Joi, 15 septembrie, de la ora 22:00, roș-albaștrii primesc vizita lui Anderlecht în etapa a 2-a a Grupei B din Conference League.

Acoperișul, aproape să se prăbușească

În iarna lui 2020, reprezentații companiei care a montat acoperişul retractabil au întocmit un raport însoţit de fotografii care arată că acesta prezintă un mare risc de prăbuşire.

ADVERTISEMENT

Motivul? Acoperișul n-a fost închis atunci când a nins în Capitală și a fost afectat de greutatea zăpezii.

Acest lucru a atras atenția PMB, care a trimis un echipaj în inspecție la cel mai mare stadion din țară și astfel oficialii primăriei au interzis folosirea acoperișului, care n-a fost tras nici măcar în vara lui 2021, când Bucureștiul a găzduit patru meciuri de la EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a transmis că UEFA a dat o directivă pentru ca acoperișul să nu fie folosit la Campionatul European, dar adevăratul motiv era că acesta fusese blocat de Primăria București, care a găsit cu greu fondurile necesare pentru a demara reparațiile.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,80 este cota pentru „1” la FCSB – Anderlecht. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT