Sport

Acţionarul lui Dinamo, lovit de maşină! Este internat la Spitalul Universitar

Unul dintre acționarii lui Dinamo, Claudiu Florică se află internat la Spitalul Universitar după ce a fost lovit de o mașină pe trotuar.
06.07.2023 | 12:19
Actionarul lui Dinamo lovit de masina Este internat la Spitalul Universitar
Unul dintre acționarii lui Dinamo, Claudiu Florică se află internat la Spitalul Universitar după ce a fost lovit de o mașină pe trotuar
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a fost în luna martie prima persoană care şi-a dat acordul să investească la clubul din Ștefan cel Mare după ce compania Red&White a preluat pachetul majoritar de acţiuni.

Acționarul lui Dinamo, internat în spital după un accident stupid

După ce a trăit bucuria revenirii ”câinilor” în SuperLiga, Claudiu Florică, unul dintre acționarii de la Dinamo, trece acum prin momente dificile, fiind internat la Spitalul Universitar după ce a fost lovit de o mașină.

ADVERTISEMENT

Conform aktual24.ro, în dimineața zilei de joi, 6 iulie, în jurul orei 10:00, Florică ieșea dintr-o frizerie când a fost lovit de o autoutilitară marca Ford pe trotuarul străzii Năsăud din Sectorul 5 al Capitalei.

Șoferul autoutilitarei a efectuat o manevră de mers cu spatele, dar nu a observat că acționarul dinamovist se afla pe trotuar și a dat peste el. Imediat a fost chemat serviciul de ambulanță, care l-a transportat pe omul de afaceri la Spitalul Universitar.

ADVERTISEMENT

Medicii de acolo l-au diagnosticat pe Claudiu Florică cu traumatism TCC nivel 1 și traumatism toracic. Polițiștii care au ajuns la locul accidentului i-au întocmit șoferului autoutilitarei dosar penal și i-au reținut permisul de conducere.

Florică a vrut să cumpere pachetul majoritar de la Ionuţ Negoiţă în urmă cu patru ani

În anul 2019, Claudiu Florică a fost în negocieri avansate cu patronul de atunci, Ionuţ Negoiţă, pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Dinamo. Afacerea a căzut după ce omul de afaceri a spus că nu are o siguranţă asupra situaţiei financiare a clubului.

ADVERTISEMENT

Florică e fostul şef al companiei Fujitsu în România şi a fost pus sub acuzare, în noiembrie 2016, în dosarul “Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu ministere! Ulterior, el ar fi avut calitatea de denunţător şi ar fi fost exonerat de DNA de orice vinovăţie.

Un personaj cu un simţ financiar deosebit, Florică a cumpărat drepturile litigioase ale colecţiei de tablouri şi opere de artă ce aparţinea familiei Doncea şi care a trecut în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă din 1973! Este vorba despre o avere impresionantă pentru care moştenitorii legali s-au luptat cu statul român, iar afaceristul a intrat pe fir şi încearcă din 2016 să dea o adevărată lovitură în domeniu.

ADVERTISEMENT

Claudiu Florică nu este un novice în ceea ce priveşte cluburile de fotbal. Milionarul a creat Regal Sport Bucureşti, care din 2018 a devenit ACS “Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”. El reuşise să bată palma pentru un parteneriat istoric cu celebrul club spaniol Atletico Madrid. În 2014, preşedintele ibericilor, Enrique Cerezo, a venit la Bucureşti pentru a parafa actele.

ADVERTISEMENT