Life

Actorul James Caan a murit, la 82 de ani. Era cunoscut pentru rolul din filmul Nașul

Actorul James Caan a murit la 82 de ani. Era cunoscut pentru rolul din filmul “Nașul”, lansat în 1972. A avut roluri în zeci de filme și seriale de-a lungul carierei sale.
07.07.2022 | 22:29
Actorul James Caan a murit la 82 de ani Era cunoscut pentru rolul din filmul Nasul
Actorul James Caan, cunoscut pentru rolul din Nașul, a murit, la 82 de ani. Sursa foto: hepta.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

James Caan, actorul din filmele “Nașul” și “Misery”, a decedat la vârsta de 82 de ani.

Actorul James Caan, cunoscut pentru rolul din Nașul, a murit, la 82 de ani

Marele actor a murit miercuri, 6 iulie, după cum a anunțat familia sa pe Twitter. Nu a fost specificată cauza decesului.

“Cu mare tristețe vă informăm despre decesul lui Jimmy în seara zilei de 6 iulie.

Familia apreciază revărsarea de dragoste și condoleanțe sincere și vă cere să continuați să îi respectați intimitatea în aceste momente dificile.”, este anunțul postat de familia actorului James Caan, notează Variety.

ADVERTISEMENT

James Caan s-a născut în Bronx, New York, SUA, pe 26 martie 1940. A fost apreciat mai ales pentru rolul lui Sonny Corleone din filmul “Nașul”, lansat în 1972.

Nu mulți știu că James Caan a dat audiție pentru rolul personajului Michael, rol care i-a fost distribuit lui Al Pacino, în cele din urmă. Rolul din “Nașul” i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar, dar și la Golden Globe Awards, pentru cel mai bun actor în rol secundar.

ADVERTISEMENT

A apărut și în partea a doua a filmului în care a jucat rolul lui Sonny Corleone.

James Caan, carieră de 60 de ani în lumea filmului

James Caan și-a început cariera cinematografică în 1963, odată cu filmul “Irma la Douce”. Au urmat producțiile “Lady in a Cage” (1964), “The Glory Guys” (1965) și “The Rain People” (1969).

Un alt film de succes în care a jucat Caan este “Brian’s Song” (1970), unde a interpretat rolul unui fotbalist aflat pe moarte. Filmul a câștigat mai multe premii Emmy.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Caan a interpretat mai multe personaje cu o înclinație spre violență. Printre filmele de succes în care a jucat se numără “Cinderella Liberty” (1973), “The Gambler” (1974), “Funny Lady” (1975),  “The Killer Elite” (1976) și “Hide in Plain Sight” (1980), unde a fost și regizor.

A interpretat rolul lui Frank în filmul de acțiune “Thief” (1981), o altă producție de succes.

ADVERTISEMENT

A mai jucat în “Misery” (1990), “Honeymoon in Vegas” (1992) și “Bulletproof” (1996). A apărut în zeci de filme și seriale de televiziune de-a lungul timpului.

Printre numeroasele roluri ale lui James Caan se numără și cel din filmul de comedie “Elf”, apărut în 2003. În 2008 a jucat în comedia romantică “New York, I Love You”. Ultimul film în care a fost văzut este “Queen Bees”, lansat anul trecut.

ADVERTISEMENT
Tags: