News

Actorul-violator Alexander Zudor a câștigat, din spatele gratiilor, procesul cu fosta soție. Ce se întâmplă cu cei doi copii

Alexander Zudor, actorul român condamnat la 7 ani pentru viol și tentativă de viol, a fost dat în judecată de fosta parteneră de viață, care a cerut custodia exclusivă asupra copiilor.
27.06.2022 | 08:00
Actorulviolator Alexander Zudor a castigat din spatele gratiilor procesul cu fosta sotie Ce se intampla cu cei doi copii
Alexander Zudor, actor român condamnat pentru viol, condamnat la 7 ani de închisoare
ADVERTISEMENT

Alexander Zudor a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, în octombrie 2021, după ce a fost identificat ca fiind bărbatul care acosta femei pe stradă, noaptea, și le obliga să întrețină relații sexuale cu el, sub amenințarea cuțitului. Imediat după pronunțarea sentinței, fosta soție a actorului a cerut drepturi exclusive asupra celor doi copii minori pe care-i au împreună.

Cine va avea custodia copiilor, după condamnarea lui Alexander Zudor

Cererea femeii a fost înregistrată în luna decembrie și avea ca obiect ”exercitarea autorității părintești”. Conform legii, autoritatea părintească se poate manifesta de către un singur părinte doar în cazuri speciale: dacă celălalt părinte este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicție, decăzut din exercițiul drepturilor părintești sau dacă, din orice motiv, se află în neputința de a-și exprima voința.

ADVERTISEMENT

Joi, 23 iunie 2022, magistrații de la Judecătoria sectorului 5 au decis că Alexander Zudor nu se încadrează criteriilor de mai sus, și au decis să respingă acțiunea fostei soții.

”Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamanta C. Aurelia în contradictoriu cu pârâtul Zudor Alexander. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată azi, 23.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta hotărârii.

ADVERTISEMENT

Actor în clipul electoral al PNL, violator în serie

Cazul lui actorului Alexander Zudor, cunoscut din mai multe spoturi publicitare și videoclipuri muzicale (a apărut chiar și în clipul de campanie PNL la alegerile europarlamentare din anul 2019), a șocat opinia publică.

Bărbatul a fost arestat după ce a fost identificat de victimele sale, la scurt timp de la apariția informațiilor cu privire la un violator în serie care circulă noaptea pe străzi și agresează femei.

ADVERTISEMENT

Prima faptă ar fi fost comisă la 1 decembrie 2020, în jurul orei 23:30. Polițiștii de la secția 18 au fost sesizați de un bărbat, după ce prietena acestuia fusese abordată pe stradă de un necunoscut, care, sub amenințarea unui cuțit, a împins-o între autoturismele parcate și a întreținut relații sexuale cu ea.

Câteva zile mai târziu, scenariul s-a repetat, doar că victima a reușit să scape. „Ulterior, la aceeaşi subunitate de poliţie, s-a prezentat o femeie care reclama faptul că, în data de 5 decembrie 2020, în jurul orei 21:30, în timp ce se deplasa pe o stradă din Sectorul 5, a fost agresată fizic de către o persoană necunoscută, care, sub ameninţarea unui obiect tăietor, a încercat să o împingă spre un teren viran, fapt ce i-a creat o stare de temere”, a precizat Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

În fine, pe 15 decembrie, o a treia femeie a reclamat că un bărbat necunoscut a intrat cu ea în lift, într-un bloc din sectorul 4, iar acesta a încercat s-o abuzeze sexual, tot sub amenințarea unui cuțit.

Investigația poliției a durat trei zile, iar la final suspectul a fost prins și arestat preventiv.

Alexander Zudor, condamnat pe baza mărturiei victimelor sale

Cele trei victime au depus mărturie împotriva lui Zudor, în cadrul unei ședințe de judecată desfășurate cu ușile închise, femeile având identitatea protejată. În urma declarațiilor, Alexander Zudor a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru o infracțiune de viol și două tentative de viol.

După ce va fi eliberat, el nu are voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimele sale și nici să poarte arme asupra lui, pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, el a fost obligat la prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Baze Genetice Judiciare.

ADVERTISEMENT