Sport

Acuze grave după Chindia – CFR Cluj 0-1: „Dintotdeauna campionatele au fost date în primul rând de Federație”

Adrian Porumboiu a lansat acuzații grave după Chindia - CFR Cluj 0-1. Potrivit spuselor sale, Federația influențează de fiecare dată câștigătoarea campionatului.
05.12.2021 | 14:21
Acuze grave dupa Chindia  CFR Cluj 01 Dintotdeauna campionatele au fost date in primul rand de Federatie
ADVERTISEMENT

Fazele controversate din meciul câștigat la limită de CFR Cluj în fața Chindiei Târgoviște constituie un bun prilej pentru noi acuzații grave la adresa Federației.  Adrian Porumboiu – care s-a remarcat de-a lungul anilor drept un aprig contestatar al oficialilor de la Casa Fotbalului – e convins că aceștia decid, prin jocuri de culise, câștigătoarea campionatului.

Noi acceptăm treaba asta, pentru că FRF își face jocul. Dintotdeauna campionatele au fost date în primul rând de Federație”, susține fostul arbitru și finanțator al echipei FC Vaslui, solicitând, totodată, demisia lui Răzvan Burleanu. Nici Liga Profesionistă de Fotbal nu a scăpat neșinofată.

ADVERTISEMENT

Pe arena „Ile Oană” din Ploiești, centralul Radu Petrescu a validat golul lui Omrani, deși mingea l-a lovit în mână pe Costache înaintea pasei și i-a arătat cartonașul galben lui Păun pentru un fault comis, de fapt, de Boateng. Cum avea deja un galben, mijlocașul ghanez ar fi fost eliminat în cazul unui avertisment.

Sar scântei după Chindia – CFR Cluj 0-1. FRF, acuzată că influențează lupta pentru titlu

În arbitrii care nu au niciun interes și știu că nu sunt în subordinea unor echipe nu dă nimeni. Eu am arbitrat și nu a dat nimeni în mine că aș fi avut parte cu nicio echipă și au mai fost atâția arbitri care și-au văzut de treaba lor.

ADVERTISEMENT

 Dacă ei sunt implicați la club, dacă ei au relații cu cluburile prin intermediari direcți, dacă stau și beau șampanie după meciuri cu ei, dacă li se cumpără Mercedes arbitrilor și știi treaba asta, despre ce vorbim?

Să fim serioși, noi acceptăm treab asta, pentru că FRF își face jocul. Dintotdeauna campionatele au fost date, în primul rând, de Federație, nu de Ligă. Și Liga a fost parte la măcelurile astea. Noi vorbim de lucruri punctuale, care s-au petrecut”, a declarat Adrian Porumboiu la Pro X.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care se amână implementarea VAR-ului: „E mai bine așa”

De asemenea, fostul finanțator al celor de la FC Vaslui a făcut referire la „războiul” purtat în instanță cu unul dintre arbitrii pe care i-a atacat de-a lungul timpului și nu s-a sfiit să acuze Federația Română de Fotbal că tergiversează implementarea sistemului VAR în Casa Pariurilor Liga 1 din dorința de a menține controlul asupra echipelor.

Pe mine m-a dat în judecată unul căruia i-am tot spus că a fost în spatele trofeelor. S-a dus, a vrut să fie în față, foarte bine. Spune că a câștigat și a spus în instanță că am mințit, doamne ferește. Instanța a stabilit, 10 000 să plătească el, 10 000 să plătesc eu, nici nu am prezentat niște probe, dar erau probe de integritate, Federația, cei care au condus știu că s-au întâmplat lucrurile astea.

ADVERTISEMENT

S-au întâmplat, nu are sens, probele respective le prezint și public dacă e. Ce am susținut, am susținut în cunoștință de cauză, pentru că în acea perioadă, eu investeam la clubul din Vaslui sume imense, gândindu-mă că voi avea parte de o competiție corectă, onestă, din care să câștige cel mai bun. Am avut cea mai bună echipă, dar nu am câștigat nimic, pentru că nu am intrat în jocurile lor. 

Ăsta este adevărul, așa se întâmplă lucrurile, iar Federația are tot interesul ca să poată deține controlul. Cum deții controlul asupra unei echipe? Prin arbitri. Le spui, mai voalat, mai puțin voalat: ‘Te trimit să pescuiești la Dunăre. Vezi că ai și umbrelă’. Sunt lucruri care se petrec, și Federația, nici cea care a fost înainte, nici asta nu e cea care pare a fi. 

Este supusă unor presiuni care nu au nimic comun cu competiția, cu integritatea, dar rămân așa. Cum să nu faci, dacă de atâta timp se vorbește de VAR și tu să nu reușești? Oprești din drepturile de televizare, conducătorii de cluburi aveau la îndemână treaba asta, Federația putea să pună o sumă de bani, Liga trebuia să mai diminueze din veniturile pe care le realizează.

Nu stă fotbalul românesc în suma pentru implementarea VAR-ului, dar nu vor, pentru că e bine așa și o mai amână. O să vedeți, nu o să găsească oferta potrivită să poată duce ceea ce trebuie să transporte în orașele în care se televizează”, a mai spus Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT