News

Acuzații de hărțuire în Primăria Capitalei. Nicușor Dan și alți trei directori, vizați

Un nou scandal are loc, în această perioadă, la Primăria Capitalei. Nicușor Dan și alți trei directori din cadrul instituției sunt acuzați de hărțuire la locul de muncă.
12.07.2023 | 17:05
Acuzatii de hartuire in Primaria Capitalei Nicusor Dan si alti trei directori vizati
Eugen Davidoiu, director de achiziții la PMB, îl acuză pe Nicușor Dan de hărțuire la locul de muncă / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Mediafax Foto/ Hepta
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, este acuzat de hărțuire de unul dintre subalternii săi. Cel care a reclamat comportamentul edilului este Eugen Davidoiu, director general al direcției de achiziții din cadrul Primăriei Municipiului București.

Eugen Davidoiu l-a dat în judecată pe Nicușor Dan

Eugen Davidoiu (55 de ani) a ajuns în Primăria Capitalei în anul 2018, prin concurs, după ce anterior îndeplinise funcția de director general al Tarom. Potrivit unor surse din interiorul instituției, în prezent, Davidoiu nu ar mai fi dorit în această funcție, motiv pentru care a fost detașat pe o poziție similară, însă la un alt departament decât cel în care avea competențe, respectiv direcția de logistică.

ADVERTISEMENT

Codul administrativ permite detașarea unui funcționar pe o altă poziție, însă nu mai mult de șase luni pe an. Se pare, însă, că Davidoiu nu a fost prea mulțumit de mutarea sa temporară, așa că a contestat decizia, iar de aici au început neplăcerile.

Într-o plângere pe care Eugen Davidoiu a depus-o la Tribunalul București, directorul îl acuză pe Nicușor Dan, pe șefa direcției de resurse umane, Geta Drăgoi, precum și pe alți doi directori executivi din PMB, Tinel Ticu și Daniela Grigoraș, de ”hărțuie morală la locul de muncă”.

ADVERTISEMENT

Mai precis, acesta susține că mutările temporare au fost alternate cu unele rapoarte negative al corpului de control al primarului general și cu audieri repetate ale sale în fața comisiei de disciplină.

Demiterea directorului de achiziții, atacată de prefect

Totul ar fi culminat cu demiterea lui Davidoiu din fruntea direcției de achizții, care s-a produs în luna martie a acestui an. Directorul a considerat că decizia este una abuzivă și a sesizat instituția prefectului, care i-ar fi dat dreptate fostului șef de la Tarom. În acest caz, Prefectul Municipiului București a depus o acțiune în contencios administrativ și fiscal, tot la Tribunalul București, prin care solicită anularea dispoziției de demitere a directorului de achiziții din PMB. Și acest litigiu a intrat pe rolul instanței, urmând ca procesul să înceapă în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor documente depuse în instanță, starea de sănătate a lui Eugen Davidoiu s-a deteriorat din cauza atmosferei încărcate de la locul de muncă și a faptului că s-a simțit în permanență persecutat și marginalizat de către superiori și unii colegi.

Contactat de FANATIK, Eugen Davidoiu nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. De asemenea, FANATIK a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Municipiului București, urmând ca acesta să fie publicat în momentul în care ne va parveni.

ADVERTISEMENT

Eugen Davidoiu a fost în conducerea Tarom, SNL Oltenia sau ELCEN

În acest moment, pe site-ul PMB, Eugen Davidoiu apare în continuare ca director general al direcției achiziții din cadrul instituției. Potrivit declarației de avere completată în mai 2023, el a încasat un salariu anual de 131.666 lei, adică aproximativ 10.900 de lei pe lună.

În afară de Tarom, Eugen Davidoiu a mai condus companii naționale precum Electrica Serv sau SNL Oltenia, dar a mai fost director de operațiuni la Electrocentrale Grup București și Termoelectrica SA. De asemenea, în perioada 2009 – 2010, el a mai lucrat ca șef al serviciului achiziții din cadrul Senatului României.

Davidoiu este de profesie inginer, însă are un master în Științe Politice, la Universitatea București și este absovent al Institutului Diplomatic Român, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Săptămâna trecută, Primăria Capitalei a fost vizată de percheziții ale procurorilor DNA, care au căutat în arhiva de documente a direcției de urbanism. Potrivit Digi24, perchezițiile ar fi legate de emiterea unor autorizații de construcție emise în ultimii ani, dosarul fiind deschis in rem.

ADVERTISEMENT