News

Acuzații de malpraxis la Spitalul din Craiova. Părinții unei nou-născute care a murit: ”Tratează copiii ca pe obiecte”

Acuzații de malpraxis la Spitalul din Craiova. Îndurerați de pierderea bebelușului nou-născut, părinții acestuia spun că medicii ”tratează copiii ca pe obiecte”.
05.04.2023 | 08:02
Acuzatii de malpraxis la Spitalul din Craiova Parintii unei nounascute care a murit Trateaza copiii ca pe obiecte
Părinții unei nou-născute care a murit la Spitalul din Craiova, acuzații de malpraxis la adresa medicilor. Sursa foto: hepta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acuzații de malpraxis la adresa medicilor de la Spitalul Filantropia din Craiova. Dărâmați de durere din cauza pierderii fetiței nou-născute, părinții spun că doctorii unității au avut un comportament total inadecvat față de micuță.

Părinții unei nou-născute care a murit la Spitalul din Craiova, acuzații de malpraxis la adresa medicilor

În acest debut de an, fetița de doar câteva săptămâni a fost internată de două ori la unitatea din Dolj. Din păcate, aceasta pierit sub privirile îndurerate ale părinților. Acum, mama și tatăl bebelușului acuză și spun că fetița lor ar fi fost tratată superficial de cadrele medicale.

ADVERTISEMENT

După această tragedie, au fost depuse plângeri atât la Poliție, cât și la Parchet. În replică, unitatea medicală din Craiova se apără. Reprezentanții spitalului susțin că fetița ar fi fost externată la cererea mamei, deși i s-ar fi spus că nu este vindecată.

Coșmarul tinerei familii din Craiova a debutat în urmă cu trei luni. Bebelușul a ajuns prima dată la Spitalul Finatropia la sfârșitul lunii ianuarie. Medicii de aici i-au pus diagnosticul de pneumonie.

ADVERTISEMENT

Din acest punct încep să apară acuzațiile. Familia spune că micuței i s-a făcut o radiografie, dar ar fi fost externată fără să i se dea vreun tratament. Copila se simțea tot rău, astfel că părinții au dus-o la un cabinet privat și la medicul de familie. În final, după trei săptămâni, a fost internată pentru a doua oară la Filantropia.

”Problema a fost la prima internare, unde nu au luat în considerare că ei i-a ieșit pneumonie. Nu au luat în considerare că trebuia administrat antibiotic. A doua oară, faptul că aveau istoricul în calculator, pe care ei trebuiau să îl urmărească și să vadă că a fost depistată cu o pneumonie la început de lună, și noi ne-am întors la sfârșit de lună. Ar fi trebuit repetată iarăși o radiografie, ar fi trebuit dat interesul stării ei, să vadă simptomele”, spune mama micuței, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Tatăl fetiței decedate: ”Tratează copiii ca pe obiecte”

În replică, cei din conducerea unității medicale din Craiova susțin că mama a retras-o pe cea mică din spital, pe propria răspundere. ”A revenit în clinica de pediatrie pe 28 februarie, a rămas internată pe patru martie cu diagnosticul de bronșiolită acută, iar pe patru martie s-a externat la cererea mamei. În externarea din patru martie, starea la externare este menționată ca ameliorat, nu vindecat”, spune Ionela Rotaru, purtător de cuvânt al Spitalului Filantropia Craiova.

La doar câteva zile după externare, fetiței i s-a făcut rău acasă. A fost dusă de urgență la spitalul județean. A petrecut aici 20 de zile la secția de terapie intensivă. Pe 28 martie s-a înregistrat decesul. Micuța Maria, de doar patru luni, a făcut un stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitată.

ADVERTISEMENT

Îndurerat și revoltat de situație, tatăl bebelușului acuză medicii că ”tratează ca pe obiecte copiii”. Acesta spune că a făcut o sesizare la Parchet și la Poliție în urma acestei tragedii.

”Am făcut o sesizare la Parchet împotriva medicilor. Am făcut o sesizare la Poliție împotriva medicilor de la Filantropia. Urmează să facem o sesizare și către Colegiul Medicilor. Considerăm că vina de acolo a plecat din indolența medicilor, care tratează ca pe obiecte copiii”, spune părintele micuței decedate.

ADVERTISEMENT
Tags: