News

Acuzații grave din partea părinților adolescentei moarte în spital la Satu Mare. ”Nu are nimic, este isterică și obeză!”, ar fi spus medicul de la UPU

Părinții adolescentei de 15 ani care a decedat la UPU Spitalului Județean Satu Mare acuză medicul care a consultat-o de indiferență pe motiv că fata era supraponderală.
28.01.2023 | 13:22
Acuzatii grave din partea parintilor adolescentei moarte in spital la Satu Mare Nu are nimic este isterica si obeza ar fi spus medicul de la UPU
Localnicii au protestat, revoltați de ce i s-a întâmplat fetei Foto: presasm.ro
ADVERTISEMENT

Tânăra a ajuns pe propriile picioare la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgență (SJU) din Satu Mare, însă la scurtă vreme a decedat după două stopuri cardiorespiratorii cauzate de o infecție masivă.

Acuzații grave din partea părinților adolescentei moarte în spital la Satu Mare

Părinții Ștefaniei îl acuză pe medicul care a consultat-o că s-a comportat urât cu adolescenta. “Nu are nimic, e isterică şi obeză”, ar fi spus doctorul. Fata a mers pe 18 ianuarie la spital pentru că se simţea slăbită de câteva zile.

ADVERTISEMENT

”El pe un ton ridicat a început să strige ‘Nu vezi că este obeză? Copilul ăsta nu are nimic, este isterică şi obeză’ “, a declarat Monica Racz, mama Ştefaniei, pentru Observator News.

În timpul investigaţiilor însă, fata s-a plâns că nu poate să repire. ”I-a pus masca pe gură, copilul nu mai putea să ia aer. Au luat-o şi au dus-o în altă cameră, nu m-au lăsat să îmi mai văd fetiţa”, a mai spus femeia.

ADVERTISEMENT

În scurtă vreme, starea de sănătate a tinerei s-a degradat rapid şi a murit câteva ore mai târziu, în urma a două stopuri cardio-respiratorii.

Rezultatele necropsiei arată că adolescenta avea infecţii la nivelul rinichilor, ovarelor şi plămânilor. Părinții mai spun că li s-a reproșat de către cadrele medicale că au ajuns prea târziu la spital.

ADVERTISEMENT

”Ei au spus că dacă veneam cu două ore mai repede… Noi am fost luni, cu două-trei zile mai devreme.

S-a dus pe picioare, zâmbind. Şi fetiţa, peste o oră jumate, îmi zice toată lumea că e decedată. Nu pot să înţeleg treaba asta”, a declarat Jozsef Racz, tatăl Ştefaniei.

ADVERTISEMENT

Părinţii consideră că medicul de gardă ar fi putut să facă mai mult pentru a le salva copilul.

Cazul tinerei a revoltat comunitatea

Sute de persoane din Satu Mare s-au adunat în faţa unității sanitare, cerând demisia medicului care s-a ocupat de caz.

”Aşa am ajuns în ziua de astăzi să fim cu frică să mergem la doctori. Nouă acum ne este frică să mergem la doctori. Noi suntem aici să ajutăm această familie care a căzut victimă acestui sistem criminal şi mafiot din România”, a declarat un localnic participant la protest.

Protestatarii spun că doctorul acuzat este specializat în medicină de familie, dar lucrează şi la UPU Satu Mare.

Acesta ar fi fost demis în urmă cu câţiva ani din cauza problemelor de comportament, dar a câştigat procesul şi s-a reîntors la muncă. Localnicii spun că nimic nu s-a schimbat.

”Nici măcar n-am apucat să-i spun toate simptomele şi a plecat. Am stat în perfuzii pe scaun, nici nu m-a intrebat ce am exact”, a spus un protestatar.

”Şi eu cu băiatul meu de 10 ani am venit cu el la urgenţă. M-a trimis cu el acasă înapoi şi nu i-a făcut nimic, cu dureri”, a completat un alt localnic.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Conducerea unității medicale a deschis, de asemenea, o anchetă în acest caz.

”Aş vrea să existe o analiză complet obiectivă, dar în timp cât mai scurt, evident. Nu mi-aş dori ca lucrurile să escaladeze într-o direcţie nepotrivită pentru că riscăm, sau sper să nu ajungem, să blocăm sau să periclităm activitatea singurei unităţi de primiri Urgenţe din judeţ”, a precizat Adrian Marc, manager SJU Satu Mare.

Publicația citată nu a putut lua legătura cu medicul care era atunci de gardă, întrucât acesta este în concediu.

ADVERTISEMENT