News

Acuzații grave la adresa spitalului din Cugir: ”Mi-au dat tratament de amigdale inflamate acut. Eu le-am scos din 1985”

Un pacient din Cugir vrea să dea în judecată spitalul din localitate și să sesizeze Corpul de Control, din cauza modului în care a fost tratat de cadrele medicale.
16.07.2023 | 16:32
Acuzatii grave la adresa spitalului din Cugir Miau dat tratament de amigdale inflamate acut Eu leam scos din 1985
Spitalul orășenesc Cugir / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Aurel Aron, un bărbat de 59 de ani, susține că personalul de la Spitalul Orășenesc Cugir i-a pus viața în pericol, la mijlocul lunii ianuarie, atunci când s-a prezentat la camera de gardă.

Pacientul avea probleme mari de sănătate, dar a fost trimis acasă

Aron este cardiac, are o tumoră bronhopulmonară chimiotratată cu patologie cardiovasculară severă și este pensionat pe caz de boală, fiind încadrat în grad accentuat de handicap.

ADVERTISEMENT

“Respiram greu, tușeam și aveam tahicardie. Menționez că sunt bolnav de cancer bronhopulmonar sub tratament de chimioterapie. Asistenta de serviciu m-a condus în salonul staționar pentru recoltarea de analize. Am cerut să mă vadă un medic.

Medicul de gardă era dr. K.A., medic specialist medicină internă. Asistenta mi-a administrat o perfuzie cu dexamatazonă și algocalmin. Eu am cerut insistent să mă consulte medicul și acesta nu a venit deloc timp de 3 ore cât am stat la salonul staționar.

ADVERTISEMENT

Anamneza nu a făcut nimic și la ieșire mi-a dat rețetă pentru amigdalită acută, boală de care nu sufăr”, le-a povestit pacientul jurnaliștilor de la Ziarul Unirea.

Conducerea spitalului susține că n-are ce să-i reproșeze medicului de gardă

Bărbatul susține că, ulterior, s-a întors la spital și a fost internat de urgență, cu pneumonie. El spune că l-a așteptat trei ore pe medic, însă acesta nu a apărut, punându-i viață în pericol. Pacientul a mai menționat că nu avea cum să sufere de amigdalită acută, pentru că amigdalele i-au fost scoase în anul 1985.

ADVERTISEMENT

Aron s-a plâns conducerii spitalului, iar după patru luni de așteptare i s-a răspuns că în cauză a fost dispusă o cercetare disciplinară prealabilă, în urma căreia s-a considerat că medicului nu i se poate reproșa nimic.

Mai exact, conducerea spitalului susține că ”nu există nicio dovadă care să certifice faptul că medicul nu s-a prezentat la pacient pentru consultație”. Mai mult, pe foaia de consultație, apare și semnătura acestuia.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a sesizat și Colegiul Medicilor, însă de aici i s-a răspuns că nu are competență cazuri ce țin de organizarea activității în spital. Pacientul a fost rugat să aducă mai multe completări dar și dovezi că medicul în cauză i-a provocat un prejudiciu prin conduita sa. Prin urmare, Colegiul Medicilor a refuzat să deschidă o anchetă disciplinară.

ADVERTISEMENT
Tags: