Sport

Acuze de blat la Rapid – Farul: “Sunt jocuri de culise. Au încheiat un gentlemen’s agreement”

Marian Iancu a oferit câteva detalii de culise din SuperLiga. Fostul patron este de părere că Rapid și Farul au încheiat un gentlemen's agreement.
31.08.2023 | 14:52
Acuze de blat la Rapid  Farul Sunt jocuri de culise Au incheiat un gentlemens agreement
Acuze de blat la Rapid - Farul: "Sunt jocuri de culise. Au încheiat un gentlemen's agreement". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul Constanța a câștigat meciul cu Universitatea Craiova, scor 2-0, fiind una dintre cele mai în formă echipe din campionat. Cu toate astea, Rapid, care nu avea un joc foarte bun a reușit să se impună în fața campioanei, scor 3-1. După aceste jocuri, Marian Iancu a oferit câteva detalii de culise din SuperLiga și este de părere că formațiile lui Gică Hagi și Dan Șucu au o înțelegere.

Marian Iancu, acuze de blat la Rapid – Farul

Marian Iancu a oferit un interviu în care a vorbit despre anumite detalii de culise din SuperLiga. Fostul patron de la Poli Timișoara este de părere că Rapid și Farul au o înțelegere în ceea ce privește jocurile din campionat.

ADVERTISEMENT

“Sunt jocuri de culise, de înțelegere, mici cooperative. Au fost, probabil mai sunt. Câteva le vedem cu ochiul liber. Acum nu le-aș spune cooperative, ci gentlemen’s agreement-uri, se înțeleg din priviri, să nu dezvolt mai mult, pentru că nu am probe. 

Lucrurile se văd la TV, când te uiți la meciuri. Le știți și voi. De exemplu, meciurile Rapidului cu Farul. Am simțit că s-a încheiat un gentlemen’s agreement. Nu îi văd pe Hagi și pe Șucu spunând: ‘Hai, dă-mi meciul’. Nu la asta mă refer. 

ADVERTISEMENT

Nici nu mai are sens să comentezi scorul (n.r. – se referă la duelul dintre Farul și Rapid din play-off-ul campionatului precedent, 7-2 pentru dobrogeni). Pentru competiție e rău, clar, competiția e afectată. 

Acum, întreb. Când a fost Farul, în meciul cu Craiova sau în meciul cu Rapid? (n.r. – vorbește despre acest sezon, meciurile Farului cu Rapid, 1-3, și cu CSU Craiova, 2-0). Craiova era pe val, cu un antrenor extraordinar, Reghecampf, și nu a existat în fața Farului, care nu a existat cu Rapid. 

ADVERTISEMENT

Cu Rapid, Farul a jucat cu Carnat, care nu era titular nici la retrogradata CS Mioveni, a jucat cu Sali… Iar singurul fotbalist de mare valoare (n.r. – Mazilu) a arătat că e bun și a reușit un gol splendid. În rest, toată echipa în genunchi! Lucrurile se văd. Farul e o echipă puternică. Rapidul are meritul că a luat ce i s-a oferit”, a declarat Marian Iancu la GSP.ro.

Marian Iancu: “La Rapid se fac transferuri la plesneală!”

La FANATIK SUPERLIGA, Marian Iancu a mai vorbit despre Rapid și transferurile pe care aceștia le fac. Acesta consideră că mutările echipei din Giulești sunt făcute la plesneală. Iancu crede despre Cîrjan că nu este suficient de experimentat pentru ca Bergodi să creeze o echipă în jurul jucătorului de la Arsenal. Fostul patron de la Poli a dat ca exemplu și încercarea alb-vișiniilor de a face același lucru cu Săpunaru.

ADVERTISEMENT

“Nu m-a impresionat niciun transfer la Rapid. Șucu în poziția de majoritar. Acesta este singurul transfer serios, în sensul încărcării cu responsabilitate la nivelul conducerii. În rest, sunt transferuri la plesneală. Pot fi bune în viitor, dacă vor confirma.

Gândiți-vă că ei vor să construiască o echipă în jurul lui Cîrjan. Nu se poate așa ceva. E prea tânăr și este moale. Nu poate să ducă o echipă în infernul din Giulești. E prea crud, bineînțeles. Spre exemplu ei n-au reușit să construiască asta în jurul lui Săpunaru. Care, totuși, e putere și este forță. Arată bine în filmul ăsta alb-vișiniu, pe când ceilalți chiar nu reușesc.”, a spus Marian Iancu.

ADVERTISEMENT