Fotbal international

Fani închiriați pentru Mondial! Autoritățile din Qatar ar fi plătit pakistanezi pentru a umple locurile libere de pe stadioane

Un jurnalist britanic acuză Qatarul că a angajat pakistanezi pentru a participa la meciurile Campionatului Mondial, astfel încât tribunele să aibă cât mai puține locuri goale.
18.11.2022 | 17:36
Fani inchiriati pentru Mondial Autoritatile din Qatar ar fi platit pakistanezi pentru a umple locurile libere de pe stadioane
45 de lei primește pe zi fiecare pakistanez pentru a fi pe stadionul la partidele de la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar stârnește ample controverse, iar acuzele de blat au apărut încă dinaintea primei partide. Ba, mai mult, autoritățile din Doha ar fi apelat și alte tertipuri pentru ca stadioanele să fie pline la fiecare meci.

Încă o controversă legată de Campionatul Mondial din Qatar. Fani pakistanezi plătiți să fie în tribune

Conform SporX, guvernul qatarez ar fi angajat suporteri din Pakistan pentru a umple locurile nevândute de la meciurile din cadrul Campionatului Mondial de fotbal.

ADVERTISEMENT
Qatar plătește fani pakistanezi pentru a asista la meciurile de la Campionatul Mondial
Qatar plătește fani pakistanezi pentru a asista la meciurile de la Campionatul Mondial

Ba, mai mult, s-au aflat și beneficiile pe care le primește fiecare fan în parte. Pentru a asista la meciurile Campionatului Mondial, fiecare pakistanez primeste zece dolari pe zi, adică aproximativ 45 de lei.

La această sumă se adaugă, trei mese pe zi și cazare gratuită, ceea ce nu e deloc de neglijat într-o țară atât de scumpă precum Qatar. Ei vor trebui să întrețină atmosfera și în fan zone-uri, mai ales că mulți suporteri vor boicota turneul final din cauza prețurilor exorbitante.

ADVERTISEMENT

Imagini cu astfel de fani pakistanezi care susțin naționala Angliei în Qatar

Au apărut și imagini cu fanii pakistanezi care vor susține naționala Angliei la Mondialul din Qatar.

Aceștia sunt îmbrăcați în echipamentul oficial al jucătorilor lui Gareth Southgate și cântă „It’s Coming Home”, prin care suporterii englezi anunță câștigarea Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

Acuze de blat înainte de meciul de deschidere de la Campionatul Mondial dintre Qatar și Ecuador

Nu mai puțin de opt jucători ai Ecuadorului ar fi fost mituiți cu sume colosale, conform lui Amjat Taha, un jurnalist britanic de origine din Bahrein.

Meciul de deschidere este extrem de important pentru qatarezi, iar o victorie ar fi un început perfect pentru acest Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

Jucătorii ecuadorieni ar fi primit 7,4 milioane de euro conform sursei citate, iar Qatar va trebui să se impună cu 1-0, cu un gol marcat în repriza a doua.

„Qatar a mituit opt jucători ecuadorieni cu 7.4 milioane de dolari pentru a pierde meciul de deschidere, 1-0, gol în repriza a doua. Cinci surse din Qatar și Ecuador au confirmat. Sperăm că este fals și că această dezvăluire va influența deznodământul”, a scris, pe Twitter, Amjad Taha.

Jurnalistul se bazează pe nu mai puțin de 5 surse

Amjad Taha este director regional al Centrului Britanic de Studii și Cercetare în Orientul Mijlociu, iar postarea sa s-a viralizat extrem de repede pe Twitter.

Partida dintre Qatar și Ecuador va avea loc duminică, 20 noiembrie, ora 18:00.

ADVERTISEMENT