Sporturi

Acuze înainte de finala de la Roland Garros! Cum încalcă Sofia Kenin regulamentul

09.10.2020 | 20:23
Acuze inainte de finala de la Roland Garros Cum incalca Sofia Kenin regulamentul
ADVERTISEMENT

Numeroase acuze au apărut înaintea finalei de la Roland Garros. Sofia Kenin, finalistă pe zgură pariziană, a încălcat în repetate rânduri regulamentul.

Mâine va avea loc finala de pe tabloul feminin de la turneul de Grand Slam din capitala Franței, dar întâlnirea este umbrită de o serie de controverse apărute în legătură cu încălcări ale regulamentului de către jucătoarea de origine americană, Sofia Kenin.

ADVERTISEMENT

Tenismena în vârstă de 21 de ani a fost amendată de către organizatorii turneului de la Roland Garros pentru faptul că a primit sfaturi în timpul partidelor de la antrenorul său, dar și pentru comportament nesportiv.

Acuze înainte de finala feminină de la Roland Garros! Cum încalcă Kenin regulamentul

Sofia Kenin a fost amendată cu 8500 de dolari pentru mai multe abateri regulamentare: 3000 de dolari pentru că a primit sfaturi de la antrenor în meciul din primul tur, 4000 de dolari pentru același lucru în meciul din optimi și 1500 de dolari pentru comportament nesportiv, conform Sports Alert.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Kenin este tatăl ei, Alexander Kenin, iar acesta este considerat artizanul succesului pe care îl are tenismena, în special în acest an în care a reușit să câștige Australian Open.

Cu toate acestea, în timpul meciului dintre Sofia Kenin și Fiona Ferro, din optimile competiției, antrenorul s-a sfătuit cu jucătoarea aflată pe teren, lucru interzis de către regulament.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Alex Kenin s-a mutat în loja antrenorului Fionei, Emmanuel Planque, fără să respecte măsurile de distanțare fizică impuse de către organizatorii turneului de la Paris, în ciuda faptului că întreaga arenă era liberă.

Sofia Kenin a câștigat la limită meciul cu Fiona Ferro

Ajutorul acordat Sofiei de către tatăl sau se pare că a funcționat, deoarece Kenin a reușit să întoarcă meciul cu Fiona, după ce a pierdut primul set, scor 6-2. Kenin a revenit și a câștigat următoarele două seturi, 6-2, 6-1, asigurându-și un loc în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Americanca nu s-a oprit aici, a reușit să treacă și de Danielle Rose Collins și de Petra Kvitova, iar acum va încerca să cucerească primul ei titlu pe zgura pariziană.

În finala o vă întâlni pe Iga Swiatek, o jucătoare extrem de tânără, care a produs surpriza turneului reușind să o elimine în optimi pe favorita numărul unu, Simona Halep.

ADVERTISEMENT