News

O tânără mamă, bolnavă de Covid, a ajuns la alt spital, însă fără copil. Cum s-a întâmplat asta

10.04.2021 | 12:32
O tanara mama bolnava de Covid a ajuns la alt spital insa fara copil Cum sa intamplat asta
ADVERTISEMENT

Acuzele unei tinere mămici, pozitivă COVID, trimisă la un alt spital fără copilul ei sunt cât se poate de dure și reale. Aceasta trebuia să facă o cezariană la un spital privat. În mijlocul nopții, medicii i-au comunicat însă că o vor transfera la o altă unitate din București.

Au făcut-o însă fără cel adus pe lume în urmă cu doar câteva ore. „Puteau să aștepte măcar până răsărea soarele și să mă transfere alături de copil. E inuman”, a spus mămica pentru libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Sanador au refuzat să comenteze situația, invocând protecția datelor personale.

Acuzele unei tinere mămici, pozitivă COVID, trimisă la un alt spital, dar fără copilul ei

„Am vrut să nasc la ei tocmai pentru că te lasă imediat după naștere cu copilul. Iar eu voiam să-l alăptez din primul moment. Să fiu lângă bebelușul meu. Altfel, puteam să merg la orice maternitate de stat”, spune femeia.

A semnat contractul din octombrie și a plătit nu mai puțin de 10.000 de lei pentru o cezariană cu rezervă single la spitalul privat din București.

ADVERTISEMENT

După întreaga pățanie, tânăra a beneficiat de o reducere de 1.770 de lei pentru nopțile de cazare pe care nu le-a mai petrecut în spitalul privat.

Cezariana era planificată pentru 19 martie, dar bebelușul a avut alte planuri și contracțiile puternice au apărut cu patru zile mai devreme.

ADVERTISEMENT

„Medicul a cerut să fiu pregătită pentru intervenția chirurgicală. Dar nu a ținut nimeni cont de asta. Când a ajuns ea (medicul – n.r.), eu eram în continuare la camera de gardă, unde mi-au făcut un test rapid, care a ieșit negativ, și mi-au recoltat probă pentru PCR”, mai spune femeia.

Chiar în timp ce se odihnea după operație, tânăra a fost anunțată că testul PCR a ieșit pozitiv. „Era pe la 2-3 noaptea. Și mi-au spus că trebuie să mă transfere de urgență la alt spital.

ADVERTISEMENT

Că ei nu pot risca să-și infecteze personalul din cauza mea. Eram tăiată de patru ore. Mi s-a părut inuman. Eu am fost șocată când mi-au spus că e pozitiv. Că eram asimptomatică”, își amintește aceasta.

Trebuie menționat faptul că Sanador nu a încălcat metodologia Ministerului Sănătății cu privire la nașterea la gravidele suspecte ori confirmate cu virusul SARS-CoV-2. Această practică de transfer spre spitalele suport COVID-19 a pacienților confirmați după internare ori după ce au suferit o intervenție chirurgicală se aplică nu doar în spitalele private, dar și în cele de stat.

„Am cerut să aștepte până dimineață, că e inuman să plec fără bebeluș. Să-mi treacă și mie anestezia și să-i iasă copilului rezultatele la test. Că nu-l puteam lăsa singur”, mai spune femeia care s-a trezit la 4 dimineața într-o ambulanță cu destinația „Malaxa”.

Mai mult de atât, tânăra mărturisește că nici măcar nu a fost lăsată să plece îmbrăcată cu cămașa de noapte primită la internare. „La 4 dimineața, pe o ploaie înghețată, am plecat în chiloți și un halat de unică folosință. M-au pus să mă dezbrac. Și, proaspăt tăiată, evident că nu-mi puteam lua blugii cu care venisem pentru cezariana de urgență”.

Femeia spune acum că nimeni de la Sanador nu a putut să-i explice de ce i se cere să se dezbrace de pijamale înainte de a se urca în ambulanță.

Abia după ce o prietenă i-a scris întreaga poveste pe o rețea de socializare, o moașă a dat telefoane și a reușit, câteva ore mai târziu, să facă ce nu au putut cei de la Sanador. Adică să găsească un loc pentru mamă și bebelușul ei la Maternitatea Bucur.

ADVERTISEMENT
Tags: