Sport

Adevărul care ar sta în spatele deciziei CSA Steaua de a secretiza salariile! Ipoteză surprinzătoare: „Vor să ascundă”

Ștefan Popescu, președintele Federației de Pescuit, a vorbit cu Fanatik după ultima decizie luată în Ghencea de către Ministerul Apărării.
28.03.2024 | 18:22
Adevarul care ar sta in spatele deciziei CSA Steaua de a secretiza salariile Ipoteza surprinzatoare Vor sa ascunda
MApN a decis că fișa postului managerilor sportivi și a angajaților cu grad militar e secret de serviciu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Popescu, unul dintre adversarii cei mai înverșunați ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a comentat articolul publicat de FANATIK despre secretizarea fișei postului pentru managerii sportivi și angajații cu grad militar ai „roș-albaștrilor”.

Ștefan Popescu, explicație inedită pentru decizia luată de MApN la CSA Steaua București

Ștefan Popescu s-a autosesizat după articolul apărut pe site-ul nostru și a ținut să menționeze următoarele: „S-a făcut asta pentru a putea ascunde gradele și salariile sportivilor de performanță despre care eu am spus că sunt angajații MApN și probabil și în urma scrisorii MApN”.

ADVERTISEMENT

Explicația oficială din partea clubului „roș-albastru” e însă alta: fișa postului angajaților statului nu face subiectul informațiilor de interes public, deci nu poate fi comunicată dacă cineva cere asta, cu atât mai puțin fișa postului celor care sunt funcționari cu statut special în cadrul Armatei Române.

De ce oare a fost însă luată o astfel de decizie în acest moment când conducerea clubului este din ce în ce mai contestată, iar performanțele întârzie să apară la majoritatea sporturilor? Alte voci susțin că prin această mișcare managerii sportivi și angajații militari nu vor fi trași la răspundere și arătați cu degetul în spațiul public pentru calitatea activității lor în cadrul clubului din moment ce nu se cunosc atribuțiile lor concrete.

ADVERTISEMENT

Ștefan Popescu, nou atac la CSA Steaua București: „Nu a ținut cont de prevederile legale”

Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit, a fost invitatul emisiunii FANATIK SUPERLIGA„Clubul CSA Steaua trebuia să se reorganizeze ca structură sportivă de drept privat ca să poată să se afilieze la Federaţia Română de Fotbal. Din câte ştiu, când s-a făcut asociaţia, Ministerul Apărării a scos din Certificatul de Identitate Sportivă ramura fotbal.

Această ramură a fost introdusă din nou în anul 2017, dar nu a ţinut cont de prevederile legale care spun că acest club este decăzut din drepturi. Dacă ai ieşit din termenul respectiv în care trebuie să se facă actele, eşti decăzut din drepturi”, susține omul care se consideră un fin cunoscutor al legii și care are pregătire de jurist.

ADVERTISEMENT

Ștefan Popescu i-a aruncat mănușa și lui Florin Talpan, pe care e gata să îl confrunte în orice moment: „Despre ce discutăm? Oamenii ăştia n-au jurişti pe acolo? Eu nu ştiu ce se întâmplă de e aşa haos în sportul de performanţă. Vi se pare că sunt un om care nu ştie ce spune şi nu poate să poarte o discuţie cu cineva?

Ștefan Popescu: „Talpan se bate cu morile de vânt”

Oricând o accept. Nicio problemă, abia aştept să stăm faţă în faţă. Venim fiecare cu argumente. Nu e niciun fel de problemă. Eu am stat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi am pledat.

ADVERTISEMENT

M-am temut să îmi angajez avocat, la cât era deranjul, ăştia erau în stare să mi-i cumpere. Nu ştiu dacă înţelegeţi treburile astea. Talpan se bate cu morile de vânt.

Avem deja un steguleţ de la Uniunea Europeană în ceea ce priveşte cluburile de drept public, iar Ministerul Tineretului şi Sportului a pus batista pe ţambal, ca să folosesc un termen pe care îl înţeleg cu toţii”.

ADVERTISEMENT
Tags: