Life

Adi Hădean a răbufnit din cauza chinului prin care trece copilul său. Mesaj dur pentru autorități: ”Faceți-vă naibii treaba, indolenților”

Adi Hădean, apel dur la adresa autorităților. Fiul său trece printr-un calvar din cauza unei afecțiuni tot mai întâlnite.
24.08.2023 | 10:00
Adi Hadean a rabufnit din cauza chinului prin care trece copilul sau Mesaj dur pentru autoritati Facetiva naibii treaba indolentilor
Adi Hădean, apel dur la adresa autorităților. Fiul său trece printr-un calvar din cauza unei afecțiuni tot mai întâlnite. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Adi Hădean a răbufnit din cauza chinului prin care trece copilul său, Vladimir. Mesaj dur pentru autorități cărora le spune să-și facă „naibii treaba, indolenților”. Suferința cu care se confruntă cel mic zile întregi.

Adi Hădean, apel dur la adresa autorităților. Fiul său trece printr-un calvar din cauza unei afecțiuni tot mai întâlnite

Adi Hădean a lansat un apel dur la adresa autorităților române prin intermediul unui articol pe social media. Fiul său, Vladimir, trece printr-un calvar din cauza unei afecțiuni tot mai des întâlnite în rândul populației.

ADVERTISEMENT

Băiatul a fost diagnosticat cu alergie la ambrozie, o plantă care face ravagii în lunile august – septembrie și care duce la probleme cu respirația. În plus, cei afectați au măncărimi la ochi, nas înfundat și alte simptome neplăcute.

„România nu-i greu de iubit. Are munte, mare, râuri curate, câmpie câtă vrei, dealuri și mai și, mâncare grozav de bună și de variată, încă destul de mulți oameni mișto, peisaje care-ți taie respirația.

ADVERTISEMENT

Și mai are ceva care-ți taie respirația, dacă ești alergic (și-s tot mai mulți oameni alergici la): ambrozia”, a scris Adi Hădean pe pagina de Facebook. Cheful a explicat că ambrozia este o buruiană care crește peste tot.

Planta aceasta se poate vedea pe grămezile de moloz, în zonele în care se construiește mult, pe marginea șoselelor, prin șanțuri și pe pământurile care nu sunt îngrijite de proprietari. Din păcate, zona București – Ilfov e plină de această buruiană.

ADVERTISEMENT

În țara noastră există din anul 2018 o lege în privința acestei plante prin care proprietarii de terenuri intravilane și extravilane sunt obligați să desfășoare periodic lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei.

Cei care nu fac acest lucru pot primi o amendă usturătoare. Legea spune că este vorba de o sumă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și o sumă cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

ADVERTISEMENT

Adi Hădean, despre suferința fiului său

„De vreo cinci ani avem o lege, slabă și șchioapă, dar care ar putea fi măcar pe jumătate folositoare dacă ar fi aplicată. Dar nu e. Știți cum știu că nu e? Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei.

Și noi împreună cu el. 100 de zile în care abia respiră, în care fiecare ieșire din casă aduce cu sine un chin pe care doar ceilalți alergici îl cunosc, 100 de zile de reducere a mobilității și a activităților (cele mai multe dintre ele se suprapun cu școala, oricum).

100 de nopți în care stăm treji să vedem dacă mai respiră și cât sunt de lungi perioadele de apnee, 100 de nopți în care se trezește de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru că nu mai poate respira.

100 de zile și nopți în care-și freacă ochii de parcă ar vrea să și-i scoată, din pricina mâncărimii. 100 de zile în care ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată.

100 de zile și nopți de medicamente, pufuri și picături care nu au cine știe ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu știm ce efecte pe termen lung vor avea asupra sănătății lui”, a mai scris Adi Hădean pe rețelele de socializare.

Renumitul bucătar vrea să tragă un semnal de alarmă, subliniind că responsabilitatea pentru stârpirea ambroziei aparține autorităților în întregime, începând de la cele locale până la Garda de mediu. Legea trebuie aplicată neapărat în acest sens.

Mai mult, vedeta a venit și cu câteva sfaturi, cerându-le instituțiilor statului să treacă direct la amenzi. Le solicită oamenilor să ierbicideze, să curețe șanțurile și marginile de drum pentru că ambrozia elimină milioane de spori printr-o singură plantă. Aceștia călătoresc la zeci de kilometri.

„Faceți-vă naibii treaba, indolenților, că nu vă plătim să stați degeaba, cum mulți dintre voi credeți!”, a încheiat Adi Hădean postarea din mediul virtual. Cheful nu vorbește pentru prima dată peste situația fiului său.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”