Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adi Mutu a analizat derby-ul FCSB – Rapid 2-2. „S-a văzut demiterea lui Bergodi”

Adi Mutu a pus sub lupă derby-ul FCSB - Rapid 2-2. „Briliantul” comentat prestația alb-vișiniilor, la primul meci fără Cristiano Bergodi pe bancă
22.04.2024 | 14:10
Adi Mutu a analizat derbyul FCSB  Rapid 22 Sa vazut demiterea lui Bergodi
Adi Mutu a analizat derby-ul FCSB – Rapid 2-2. „S-a văzut demiterea lui Bergodi” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Derby-ul etapei a 5-a din play-off, FCSB – Rapid 2-2, a fost pus sub lupă și de Adrian Mutu. Fostul antrenor al giuleștenilor a rămas plăcut impresionat de cum s-a descurcat echipa fără Cristiano Bergodi.

FCSB – Rapid 2-2, sub lupa lui Adrian Mutu: „Nu poți judeca o echipă după un derby”

În urma rezultatului de pe Arena Națională și înainte de începerea rundei cu numărul 6, Rapid e pe locul 5 în play-off, cu 29 de puncte, trei mai puține decât Farul, ocupanta locului 3.

ADVERTISEMENT

„Au fost două reprize diferite. În prima mi s-a părut Rapid mai bună. În a doua repriză, FCSB a apăsat mai mult pe accelerație și și-a creat mai multe pase de gol. Iar Rapid a așteptat mai mult la contraatac.

A fost un meci care s-a ridicat la nivelul de derby. Am văzut o reacție importantă din partea Rapidului, după demiterea lui Bergodi. Ceea ce e bine, era de așteptat. Cu toate că într-un derby nu prea ai nevoie de motivare din partea antrenorului. Ar trebui să vină de la sine. Fiind un meci important, un derby, care contează pentru suporterii Rapidului și cred că s-a văzut o reacție din partea Rapidului”, a declarat Adrian Mutu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, care e live pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

În schimb, FCSB e prima în clasament, la 11 lungimi de urmăritoarea Universitatea Craiova. „Eu cred că un derby rămâne un meci special. Bineînțeles că se schimba paradigma campionatului, pentru că, dacă câștiga, FCSB era aproape campioană și matematic. Dar eu cred că un derby nu e ca oricare alt meci. FCSB în acest sezon a demonstrat constanță, maturitate, a câștigat meciuri și nejucând foarte bine.

Nu poți judeca o echipă după un derby. Ambițiile sunt mari și echipele se cam anulează reciproc. Era de așteptat o reacție puternică și din partea Rapidului, mai ales la nivel de ambiție, de orgoliu. Pentru că îmi aduc aminte și anul trecut când FCSB era într-o degringoladă și Rapid era pe val, noi pe am dus pe Arena Națională și am pierdut cu 1-3.

ADVERTISEMENT

Așa cum s-a întâmplat în ultima etapă când ei erau într-o formă foarte bună și i-am bătut cu 5-1, iar ei erau într-o scădere. Deci derby-urile sunt diferite, sunt speciale. Bineînțeles că FCSB are și o lejeritate în a aborda aceste meciuri pentru că are această diferență de puncte și e aproape campioană. Și probabil de aceea au încercat să gestioneze la fel acest meci”, a adăugat „Briliantul”.

„Cei de la FCSB ar trebui admirați, nu criticați”

Chiar dacă jocul FCSB-ului nu a fost încântător din punct de vedere estetic în acest play-off, Adi Mutu a rămas impresionat de echipa lui Elias Charalambous. Mutu i-a lăudat pe roș-albaștri, care n-au pierdut decât patru meciuri în tot campionatul.

ADVERTISEMENT

„Îmi place. Nu trebuie să joci mereu spectaculos. Trebuie să îți îndeplinești obiectivul. Au fost meciuri în care au jucat foarte bine și spectaculos, dar sunt și meciuri când nu ești într-o formă foarte bună sau jucătorii tăi cei mai buni nu sunt în formă și trebuie să știi să gestionezi și să ai capacitatea și maturitatea necesară să gestionezi și astfel de meciuri în acele momente. Iar FCSB le are.

Eu cred că și-au dorit foarte mult să nu piardă. Normal, voiau și ei să câștige, dar știau că urmează o reacție din partea Rapidului, chiar dacă venea după patru înfrângeri și tocmai de aceea era mai periculoasă Rapid în acest meci. Au gestionat foarte bine, mai au câteva puncte ca să devină campioni și matematic. Eu nu cred că ar trebui criticați, ci admirați de maturitatea de care dau dovadă jucătorii”, a conchis Mutu.

“S-A VAZUT DEMITEREA lui Bergodi” Adrian Mutu A ANALIZAT LA SANGE jocul Rapidului, dupa 2-2 cu FCSB

ADVERTISEMENT