Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adi Mutu a făcut analiza derby-ului CFR – Rapid. Cum a reacționat când s-a vorbit de Cluj ca „echipa melcilor”

Adrian Mutu a comentat pe larg meciul cu Rapid la Fanatik SuperLiga. „Briliantul” s-a apărat după ce s-a vorbit de lentoarea exagerată din jocul CFR-ului.
13.02.2024 | 14:55
Adi Mutu a facut analiza derbyului CFR  Rapid Cum a reactionat cand sa vorbit de Cluj ca echipa melcilor
Adrian Mutu și CFR Cluj se află la 12 puncte în spatele liderulu FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a oferit detalii despre ultimele transferuri ale lui CFR Cluj din această iarnă. Antrenorul echipei lui Neluțu Varga a vorbit la FANATIK SUPERLIGA.

Adrian Mutu le răspunde contestatarilor: „Eu cred că se exagerează”

Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, l-a întrebat direct pe antrenorul lui CFR Cluj: „Principalul reproș care vi s-a adus e că ați fost foarte lenți. Vi s-a spus prin studiouri echipa melcilor. Că ați atacat lent și că de-asta nu ați avut ocazii cu Rapidul”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu nu a stat niciun moment pe gânduri și a replicat: „Eu cred că se exagerează. Da, nu am fost cei mai rapizi și poate am schimbat greu mingea de pe o parte pe alta. Pentru a-i face să-și piardă distanțele probabil trebuia să fim mult mai rapizi și să avem răbdare mult mai multă, dar au fost și multe greșeli neforțate care ne-au costat în joc.

Neinspirați la ultima pasă, pentru că am avut câteva șanse bune și puteam să dăm gol. Nu am fost nici echipa melcilor. Când ai posesie de 65% și vreo 580 de pase făcute… Cam lenți ca să îi desfacem. Aici sunt de acord, dar mi se pare prea mult, o exagerare”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu scoate în evidență aspectele pozitive din jocul CFR-ului de la derby-ul cu Rapid: „Trebuie să credem în stilul nostru”

Adrian Mutu a detaliat problemele cu care se confruntă însă rămâne tare pe poziții și consecvent filosofiei sale: „Normal că rezultatul final te influențează foarte mult și atunci tinzi să critici lucrurile care nu au ieșit și să te uiți mai mult la asta, dar au fost și lucruri pozitive. Avem un stil de joc al nostru, trebuie să credem în el și când întâlnești echipe bune nu e ușor. Trebuie să credem în stilul nostru și vor veni și victoriile”.

Antrenorul ardelenilor a punctat însă și câteva aspecte pozitive din jocul echipei sale: „Ca antrenor e normal să mă uit la ce înseamnă imaginea de ansamblu și nu neapărat la tot ce n-a mers. Astea le știm și încercăm să le corectăm, să fim mai buni pe aceste lucruri. Precizia în pase a fost mult mai mare decât a echipei adverse, dueluri câștigate 55%, driblinguri peste 60% și am fost peste la toate capitolele”.

ADVERTISEMENT

Deschiderea rapidă de scor a dat peste cap planul tactic al lui CFR Cluj: „Când iei în minutul 9 gol normal că se schimbă puțin paradigma meciului și începe să fie un meci diferit pentru că Rapidul s-a închis și au avut și câteva ocazii importante pe contraatac, dar asta s-a întâmplat și în meciul cu Petrolul”.

Mesaj pentru jucătorii săi înainte de meciul cu FC U Craiova 1938: „Asta vom face pe viitor”

Adrian Mutu a explicat și de ce a riscat pe final de meci: „Trebuie să ne obișnuim că în astfel de situații oferim adversarului anumite posibilități de a marca. Altfel n-aveam cum. Am încercat să egalăm până în ultima secundă pentru că nu conta că pierdeam cu 0-1 sau 0-2, tot pierzi cele trei puncte și e același final. 

ADVERTISEMENT

Așa că nu conta scorul și de aceea am riscat și am încercat să dăm gol ca să scoatem cel puțin un egal din acest meci. În fine, nu pot să contest foarte mult victoria Rapidului, dar ca antrenor mă uit la astfel de lucruri”.

„Briliantul” a transmis și un mesaj public jucătorilor săi: „Un meci nu schimbă ideile mele sau valoarea echipei. Mergem înainte, învățăm, încercăm și acuma știm că și cu astfel de echipe sunt momente în care trebuie să fim mai buni și asta vom face pe viitor”. 

Adrian Mutu, radiografie sinceră după CFR Cluj - Rapid 0-1

ADVERTISEMENT
Tags: